|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Zuid-Afrika 1 grote parelhoen, in stukken verdeeld 150 g gerookt spek, in blokjes 4 el boter 3 el olie 3 uien, fijngesneden 4 teentjes knoflook 1 winterwortel, in blokjes 1 stengel bleekselderij, in stukjes 250 g champignons, in schijfjes 1 blad laurier 1/2 tl tijm 1 tl gedroogde oregano zout en peper 250 ml droge rode wijn 100 ml kippenbouillon verse peterselie Bereiding Verhit de olie in een braadpan en bak er de spekblokjes in uit. Neem de spekblokjes uit de pan en voeg er de boter aan toe. Bak de stukken parelhoen aan tot ze aan alle kanten mooi bruin gekleurd zijn. Neem de stukken vlees uit de pan en doe er de uien en knoflook in. Fruit ze tot ze glazig en zacht zijn. Voeg wortel, selderij en spekblokjes aan het uimengsel toe evenals het laurierblad, de tijm en de oregano. Bak alles een paar minuten mee en voeg dan de wijn en de bouillon toe en breng ze aan de kook. Doe de stukken parelhoen in de pan met het groentenmengsel en laat het gevolgelte 2 à 3 uur stoven. Voeg een 1/2 uur voor het einde van de stooftijd de champignons toe. Garneer met peterselie. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |