R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PARELHOEN IN RODE WIJNSAUS
hoofdgerecht, 4 p., Zuid-Afrika





1 grote parelhoen, in stukken verdeeld
150 g gerookt spek, in blokjes
4 el boter
3 el olie
3 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook
1 winterwortel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
250 g champignons, in schijfjes
1 blad laurier
1/2 tl tijm
1 tl gedroogde oregano
zout en peper
250 ml droge rode wijn
100 ml kippenbouillon
verse peterselie


Bereiding


Verhit de olie in een braadpan en bak er de spekblokjes in uit.
Neem de spekblokjes uit de pan en voeg er de boter aan toe.
Bak de stukken parelhoen aan tot ze aan alle kanten mooi bruin gekleurd zijn. Neem de stukken vlees uit de pan en doe er de uien en knoflook in. Fruit ze tot ze glazig en zacht zijn.
Voeg wortel, selderij en spekblokjes aan het uimengsel toe evenals het laurierblad, de tijm en de oregano. Bak alles een paar minuten mee en voeg dan de wijn en de bouillon toe en breng ze aan de kook.

Doe de stukken parelhoen in de pan met het groentenmengsel en laat het gevolgelte 2 à 3 uur stoven. Voeg een 1/2 uur voor het einde van de stooftijd de champignons toe.

Garneer met  peterselie.


Info

 











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________