R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 PARAGUAYAANSE CHIPA-BROODJES
12 kaasbroodjes, 4 p., Paraguay
 
250 g tapiocabloem
250 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren op kamertemperatuur
75 g boter op kamertemperatuur
200 g colby jack kaas, mozzarella of milde cheddar
(in plukjes/geraspt)
100 g parmezaan, geraspt
1 el bakpoeder
1 el anijszaad
100 ml volle melk op kamertemperatuur


Bereiding


Verwarm de oven voor (185- 190 C) .

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een grote kom de tapiocabloem, het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder.

Klop in een andere kom de zachte boter romig. Klop er een ei door en als dat goed opgenomen is het andere ei. Voeg als ook dat opgenomen is de kazen en het anijszaad toe en roer ze door het boter-eimengsel.
Voeg vervolgens het tapiocamengsel en de melk toe en meng alle in de kom aanwezige ingrediënten tot ze een samenhangend deeg vormen. Ga dan over op kneden of laat dat aan daarvoor geschikte keukenapparatuur over.

Verdeel het geknede deeg in 12 gelijke delen, maak er balletjes van en leg die op de met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de balletjes vervolgens iets platter.
Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en bak de broodjes tot ze in volume zijn toegenomen en goudbruin kleuren (20 à 30 minuten).

Info







 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________