|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| paprika-kip, 4 à 6 p., Hongarije 750 g kip(filet) 2 uien, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 afgestreken el zoet paprikapoeder 250 ml kippenbouillon 250 ml zure room 2 el bloem zout en versgemalen zwarte peper olie (eventueel boter) optioneel: 1 el citroensap (variant 1) 4 tomaten, in stukjes gesneden óf (variant 2) 1 k groene langwerpige paprika's, in stukjes gesneden Bereiding Verhit wat olie of boter in een pan en bak daar de stukken of blokjes kip in aan. Schep het aangebakken kippenvlees op een bord. Terzijde zetten. Doe de uien en de knoflook in de pan en bak ze in de achtergebleven olie. Voeg als de uien glazig zijn het paprikapoeder en de bloem toe. Fruit die 1 à 2 minuten mee. Giet de bouillon in de pan en roer flink om klontvorming van de bloem te voorkomen. Voeg de stukken kip toe en zout en peper. Voeg (optioneel) de in stukjes gesneden tomaten óf de in stukjes gesneden paprika's toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat de kip 25 à 30 minuten sudderen. Leg de stukken kip weer op een bord en roer de zure room en (optioneel) het citroensap door de saus. Kruid de saus bij met zout en peper. Doe de kip bij de saus in de pan. Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen. De paprikás czirke kan geserveerd worden. Paprikás csirke is zeer geliefd in Hongarije. Het betreft een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Dat kun je al een dag van te voren doen, de smaak wordt er alleen maar beter van. Voor dit gerecht worden traditioneel flinke stukken kip gebruikt, gewoonlijk met bot en vel maar je kunt paprikás csirke ook met in stukjes gesneden kipfilet bereiden. Er bestaan verschillende varianten van het gerecht. In sommige recepten kom je groene paprika's tegen. De aanbevolen hoeveelheid ligt rond 1 kilo. De hoeveelheid paprikapoeder wordt dan gereduceerd tot 1 theelepel. Een andere variant betreft de toevoeging van tomaten (circa 4 stuks). Je kunt dit gerecht wat extra "zest" geven door de toevoeging van citroensap.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|