R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PAPRIKÁS CSIRKE
paprika-kip, 4 à 6 p., Hongarije





750 g kip(filet)
2 uien, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 afgestreken el zoet paprikapoeder
250 ml kippenbouillon
250 ml zure room
2 el bloem
zout en versgemalen zwarte peper
olie (eventueel boter)

optioneel:
1 el citroensap
(variant 1) 4 tomaten, in stukjes gesneden
óf
(variant 2) 1 k groene langwerpige paprika's, in stukjes gesneden


Bereiding


Verhit wat olie of boter in een pan en bak daar de stukken of blokjes kip in aan. Schep het aangebakken kippenvlees op een bord. Terzijde zetten.
Doe de uien en de knoflook in de pan en bak ze in de achtergebleven olie. Voeg als de uien glazig zijn het paprikapoeder en de bloem toe. Fruit die 1 à 2 minuten mee.
Giet de bouillon in de pan en roer flink om klontvorming van de bloem te voorkomen.
Voeg de stukken kip toe en zout en peper. Voeg (optioneel) de in stukjes gesneden tomaten óf de in stukjes gesneden paprika's toe.
Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
Doe het deksel op de pan en laat de kip 25 à 30 minuten sudderen.
Leg de stukken kip weer op een bord en roer de zure room en (optioneel) het citroensap door de saus.
Kruid de saus bij met zout en peper.
Doe de kip bij de saus in de pan. Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen.
De paprikás czirke kan geserveerd worden.


Info


Paprikás csirke is zeer geliefd in Hongarije. Het betreft een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Dat kun je al een dag van te voren doen, de smaak wordt er alleen maar beter van.
Voor dit gerecht worden traditioneel flinke stukken kip gebruikt, gewoonlijk met bot en vel maar je kunt paprikás csirke ook met in stukjes gesneden kipfilet bereiden.
Er bestaan verschillende varianten van het gerecht. In sommige recepten kom je groene paprika's tegen. De aanbevolen hoeveelheid ligt rond 1 kilo. De hoeveelheid paprikapoeder wordt dan gereduceerd tot 1 theelepel.
Een andere variant betreft de toevoeging van tomaten (circa 4 stuks).
Je kunt dit gerecht wat extra "zest" geven door de toevoeging van citroensap.

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________