|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
runderragout met sjalotten, 4 p., Turkije olijfolie 500 g stoofvlees, in blokjes 12 à 16 sjalotten, gepeld 2 teentjes knoflook, gehakt 50 g boter 4 tomaten, ontveld en in vieren gesneden 60 ml rode wijnazijn 1 tl kaneel 1 tl piment 2 tl paprikapoeder 3 kruidnagels zout en peper Bereiding Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de overige ingrediënten toe (sjalotten, knoflook, wijnazijn, kaneel, piment, paprikapoeder, kruidnagels, peper en zout) behalve de tomaten en doe er een halve liter heet water bij. Laat het vlees 1 1/2 uur stoven met het deksel op de pan. Controleer tussentijds of er water toegevoegd moet worden. Doe de tomaten bij het vlees en laat het geheel nog een half uur sudderen. Proef of er nog peper en zout toegevoegd moeten worden. Serveer het vlees met pilav of witte rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |