R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PAPADUM
dun, gekruid platbrood van kikkererwtenmeel,12 stuks, India

2 koppen kikkererwtenmeel
1 tl grofgemalen zwarte peper
1 tl komijnpoeder
1 tl zout
1 teen knoflook, geperst
kop water
1 el water
cayennepeper

optioneel:
olie voor invetten en bakken


bereiding


Meng het meel, de peper, komijnpoeder en zout.

Voeg de knoflook toe en meng opnieuw.

Voeg zoveel water toe als nodig is om voor het vormen van een samenhangend deeg. Het deeg moet aan de stijve, droge kant zijn om goed uitgerold te kunnen worden.
Kneed het deeg tot het glad is (met de hand ca 5 minuten) en maak er vervolgens een 5 cm dikke en 15 cm lange rol van. Snijd die rol in 12 1/2 mm brede rondjes (12 stuks).

Leg de rondjes op een licht met olie ingevet werkblad, bestrijk ze met een beetje olie en rol ze uit tot een dikte van 1 1/2 milimeter en een omtrek van 15 à 17 1/2 cm. Bestuif de uitgerolde deegcirkels licht met cayennepeper en leg ze op grote bakplataten (pel deegcirkels die aan de deegrol blijven plakken voorzichtig stukje bij beetje los en maak deegcirkels die aan je werkblad blijven plakken los met een dunne metalen spatel of deegverdeler).

Verwarm de oven voor (150 C) en plaats er de bakplaat/bakplaten met papadums in. Stel de de tijd in op 15 minuten. Laat die eventueel uitlopen tot 25 minuten als de papadums dan nog niet krokant en droog zijn.
Laat ze afkoelen op een draadrek.

De traditionele manier van papadums bakken verloopt als volgt.

Voor de papadums gebakken worden, worden ze een paar uur in de zon gelegd om te drogen, wat nagebootst kan worden door ze 1 à 2 uur (afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid gebruikt water) in een tot maximaal 100 C verwarmde oven te laten verblijven.
Op dit punt gekomen kunnen de papadums gestapeld in een luchtdicht af te sluiten verpakking worden gedaan. Daarin zullen ze maanden goed blijven.

Verhit als je de papadums wilt serveren een laagje olie van ca 3 mm in een brede koekenpan. De olie moet weliswaar heet zijn maar niet roken en een druppel water die je in de pan "dropt" moet meteen gaan sissen.
Bak/frituur 1 papadum tegelijk. Draai de papadum om als die aan de rand begint te krullen en neem de papadum uit de pan zodra die bruin gaat worden.
Laat in olie gebakken papadums uitlekken op keukenpapier en serveer ze als ze iets afgekoeld zijn.
 

Info


Probeer beide manieren van papadums bakken (in de oven of in de olie) een keer uit en bezie welke manier en vooral welk resultaat je het beste bevalt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________