![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dun, gekruid platbrood van kikkererwtenmeel,12 stuks, India 2 koppen kikkererwtenmeel 1 tl grofgemalen zwarte peper 1 tl komijnpoeder 1 tl zout 1 teen knoflook, geperst kop water 1 el water cayennepeper optioneel: olie voor invetten en bakken bereiding Meng het meel, de peper, komijnpoeder en zout. Voeg de knoflook toe en meng opnieuw. Voeg zoveel water toe als nodig is om voor het vormen van een samenhangend deeg. Het deeg moet aan de stijve, droge kant zijn om goed uitgerold te kunnen worden. Kneed het deeg tot het glad is (met de hand ca 5 minuten) en maak er vervolgens een 5 cm dikke en 15 cm lange rol van. Snijd die rol in 12 1/2 mm brede rondjes (12 stuks). Leg de rondjes op een licht met olie ingevet werkblad, bestrijk ze met een beetje olie en rol ze uit tot een dikte van 1 1/2 milimeter en een omtrek van 15 à 17 1/2 cm. Bestuif de uitgerolde deegcirkels licht met cayennepeper en leg ze op grote bakplataten (pel deegcirkels die aan de deegrol blijven plakken voorzichtig stukje bij beetje los en maak deegcirkels die aan je werkblad blijven plakken los met een dunne metalen spatel of deegverdeler). Verwarm de oven voor (150 C) en plaats er de bakplaat/bakplaten met papadums in. Stel de de tijd in op 15 minuten. Laat die eventueel uitlopen tot 25 minuten als de papadums dan nog niet krokant en droog zijn. Laat ze afkoelen op een draadrek. De traditionele manier van papadums bakken verloopt als volgt. Voor de papadums gebakken worden, worden ze een paar uur in de zon gelegd om te drogen, wat nagebootst kan worden door ze 1 à 2 uur (afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid gebruikt water) in een tot maximaal 100 C verwarmde oven te laten verblijven. Op dit punt gekomen kunnen de papadums gestapeld in een luchtdicht af te sluiten verpakking worden gedaan. Daarin zullen ze maanden goed blijven. Verhit als je de papadums wilt serveren een laagje olie van ca 3 mm in een brede koekenpan. De olie moet weliswaar heet zijn maar niet roken en een druppel water die je in de pan "dropt" moet meteen gaan sissen. Bak/frituur 1 papadum tegelijk. Draai de papadum om als die aan de rand begint te krullen en neem de papadum uit de pan zodra die bruin gaat worden. Laat in olie gebakken papadums uitlekken op keukenpapier en serveer ze als ze iets afgekoeld zijn.
Info
Probeer beide manieren van papadums bakken (in de oven of in de olie) een keer uit en bezie welke manier en vooral welk resultaat je het beste bevalt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|