R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PANNU KAKKU

ontbijt/lekkernij, 6 à 8 p., Finland





6 el boter (= 75 g)
1 kop witte suiker
1 kop tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
4 eieren, geklopt
2 koppen melk

optioneel:
1 of meer tl vanille extract


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Smelt in de oven de boter in een bakvorm van ca 22 bij 32 cm.

De boter moet sissen als je de bakvorm uit de oven neemt.
Zorg dat de hele bakvorm met boter gecoat is.
Giet de overtollige boter met de overige ingrediënten in een kom en klop ze flink, of zoals een Engelstalig recept meldt "mix other ingrediënts like hell till very frothy", zeer schuimig dus.

Giet het beslag in zijn geheel in de bakvorm met de sissende boter.

Zet de bakvorm terug in de oven. Bak de panna kakku tot die goed gaar is en de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd (minimaal 20 minuten).

Snijd de pannu kakku in stukken en serveer die direkt.
 

Info


Je kunt diverse ingrediënten aan pannu kakku toevoegen zoals rozijnen. krenten, cranberries, in stukjes gesneden gedroogde zuidvruchten, stukjes vers fruit, noten of ze besmeren met jam, honing et cetera.
 Hoewel pannu kakku wel als een soort pannenkoek bij het ontbijt wordt gegeten en er dezelfde ingrediënten in worden gebruikt, is de bereiding anders. Het beslag wordt namelijk in één keer gebakken in de oven en niet in kleine gedeeltes in een koekenpan op het fornuis, Het resultaat houdt ongeveer het midden tussen een pannenkoek, een luchtige cake en een eierkoek en lijkt niet zozeer op de pannenkoek, zoals wij die kennen.
Omdat er van oorsprong geen suiker in het beslag werd gedaan, was of is pannu kakku neutraal van smaak.Warme pannu kakku wordt in Finland dan ook vaak – in plaats van brood – bij het ontbijt gegeten met gebakken worst, gerookte vis, kaas of zelfs een restje rundvlees (bijvoorbeeld in de vorm van hachee). Liefhebbers voorzien één en ander dan vaak nog van een stevige jus of saus.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________