![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E
R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
PANNU KAKKU
ontbijt/lekkernij, 6 à 8 p., Finland ![]() 6 el boter (= 75 g) 1 kop witte suiker 1 kop tarwebloem 1 tl bakpoeder 1 tl zout 4 eieren, geklopt 2 koppen melk optioneel: 1 of meer tl vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor (200 C). Smelt in de oven de boter in een bakvorm van ca 22 bij 32 cm. De boter moet sissen als je de bakvorm uit de oven neemt. Zorg dat de hele bakvorm met boter gecoat is. Giet de overtollige boter met de overige ingrediënten in een kom en klop ze flink, of zoals een Engelstalig recept meldt "mix other ingrediënts like hell till very frothy", zeer schuimig dus. Giet het beslag in zijn geheel in de bakvorm met de sissende boter. Zet de bakvorm terug in de oven. Bak de panna kakku tot die goed gaar is en de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd (minimaal 20 minuten). Snijd de pannu kakku in stukken en serveer die direkt. Info Je kunt diverse ingrediënten aan pannu kakku toevoegen zoals rozijnen. krenten, cranberries, in stukjes gesneden gedroogde zuidvruchten, stukjes vers fruit, noten of ze besmeren met jam, honing et cetera.
Hoewel pannu
kakku wel als een soort pannenkoek bij het ontbijt wordt
gegeten en er dezelfde ingrediënten in worden gebruikt, is
de bereiding anders. Het beslag wordt namelijk in één
keer gebakken in de oven en niet in kleine gedeeltes in een koekenpan op het fornuis,
Het resultaat houdt ongeveer het midden
tussen een pannenkoek, een luchtige cake en een eierkoek en
lijkt niet zozeer op de pannenkoek, zoals wij die kennen.
Omdat er van oorsprong geen suiker in het beslag werd gedaan, was of is pannu kakku neutraal van smaak.Warme pannu kakku wordt in Finland dan ook vaak – in plaats van brood – bij het ontbijt gegeten met gebakken worst, gerookte vis, kaas of zelfs een restje rundvlees (bijvoorbeeld in de vorm van hachee). Liefhebbers voorzien één en ander dan vaak nog van een stevige jus of saus.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |