R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PANNENKOEKEN MET PRUIMENJAM EM PRUIMENBRANDEWIJN
hoofdmaaltijd/dessert, 12 stuks, Hongarije

7 eieren, eigeel en eiwit gescheiden
110 g suiker
40 g vanillesuiker
200 ml melk
200 ml room
200 g bloem
een snuf zout
de rasp van 1 citroen
de rasp van 1 sinaasappel
zonnebloemolie of boter voor het bakken
400 g pruimenjam
1/2 dl pruimenbrandewijn

verder:
poedersuiker


Bereiding


Klop de eiwitten stijf.

Klop de eigelen met de suiker en vanillesuiker tot een dik mengsel.
Voeg de melk, room, zout, citroenrasp, sinaasappelrasp, bloem en eiwitten toe en vouw ze met spatel door het eigeel-suikermengsel tot ze in elkaar zijn opgegaan en een egaal beslag vormen.

Verhit een klont boter of een scheut olie in een pannenkoekenpan en bak er op laag vuur tamelijk dikke pannenkoeken in.

Meng de pruimenjam en -brandewijn en schep op iedere pannenkoek een deel van het mengsel. Spreid het over de pannenkoeken uit en vouw die vervolgens dubbel of in kwarten.
Strooi poedersuiker naar smaak over de pannenkoeken en serveer ze.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________