|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdmaaltijd/dessert, 12 stuks, Hongarije 7 eieren, eigeel en eiwit gescheiden 110 g suiker 40 g vanillesuiker 200 ml melk 200 ml room 200 g bloem een snuf zout de rasp van 1 citroen de rasp van 1 sinaasappel zonnebloemolie of boter voor het bakken 400 g pruimenjam 1/2 dl pruimenbrandewijn verder: poedersuiker Bereiding Klop de eiwitten stijf. Klop de eigelen met de suiker en vanillesuiker tot een dik mengsel. Voeg de melk, room, zout, citroenrasp, sinaasappelrasp, bloem en eiwitten toe en vouw ze met spatel door het eigeel-suikermengsel tot ze in elkaar zijn opgegaan en een egaal beslag vormen. Verhit een klont boter of een scheut olie in een pannenkoekenpan en bak er op laag vuur tamelijk dikke pannenkoeken in. Meng de pruimenjam en -brandewijn en schep op iedere pannenkoek een deel van het mengsel. Spreid het over de pannenkoeken uit en vouw die vervolgens dubbel of in kwarten. Strooi poedersuiker naar smaak over de pannenkoeken en serveer ze.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|