![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., India 1 tl panch phoron (zie info) 1/2 tl gemalen kurkuma 1/2 tl zeezout 500 g heek of kabeljauw, zonder huid, in grote stukken basmati rijst voor de saus: 1 ui, grof gehakt 2 tenen knoflook, grof gehakt een duimgroot stuk verse gember, geschild en gehakt 2 tl garam masala 20 g verse kurkuma, geschild en gehakt 1 el chilipoeder 2 tl tamarinde 1 tl basterdsuiker 1 tl zeezout 4 dl kokosmelk 4 tl tomatenpuree 2 el kokosolie 400 g ananas, in stukken Bereiding Meng de panch phoron, gemalen kurkuma en het zeezout en wrijf er de stukken vis mee in. Blend alle ingrediënten voor de saus, behalve de kokosolie en de ananas, tot een egale pasta. Verhit de kokosolie in een wok en voeg de pasta toe. Laat de pasta op matige temperatuur pruttelen tot ze gaat karameliseren en donkerder wordt (ca 15 minuten). Giet er 5 dl water bij en voeg de stukken ananas toe. Laat het geheel op lage temperatuur zachtjes 30 minuten garen. Verwarm de oven voor (220 C). Leg de stukken vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze tot ze net gaar zijn (6 à 7 minuten). Doe de stukken vis in de pan met de saus en laat ze 5 minuten meegaren. Zet daarna het deksel op de pan en schakel de warmtetoevoer uit. Laat de smaken 30 minuten intrekken. Kook ondertussen de rijst. Breng de viscurry weer op temperatuur en serveer die samen met de rijst. Panch phoran is een Bengaals specerijenmengsel van 1 deel fenegriekzaad, 1 deel nigellazaad, 1 deel komijnzaad, 1 deel zwart of bruin mosterdzaad en 1 deel venkelzaad. Het mengsel is gemakkelijk zelf samen te stellen. Betreft het gebruik alleeen dit recept, dan kun je, omdat het slechts een kleine hoeveelheid betreft, het vijf specerijenmengsel misschien beter kant en klaar kopen. Panch phoran wordt gewoonlijk niet fijngemalen. De zaadjes worden in hun geheel in hete olie, boter of ghee gebakken tot ze gaan knetteren. Je kunt de zaadjes ook eerst roosteren, overgieten met olie en 10 minuten op lage temperatuur warm houden, ze daarna verwijderen en de olie gebruiken om er gerechten mee op smaak te brengen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|