R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| mexicaanse broodjes, 12 stuks, Mexico het voordeeg: 1 1/2 kop patentbloem 3/4 kop volkoren tarwebloem 1 1/2 kop warm water 1/2 tl gedroogde gist 3/4 kop warm water 1 kop volkoren tarwebloem 2 tl zout 1 tl gist 2 à 3 koppen patenbloem verder: 1 ei 1/2 el water Bereiding De dag/avond ervoor. Meng in een ruime kom de beide soorten bloem, het warme water en de gist. Dek de kom af met plastic folie en laat het mengsel ofwel het voordeeg op kamertemperatuur rusten tot het moment van verwerking de dag erna. Voeg het voordeeg, 3/4 kop warm water, 1 kop volkoren meel, 2 tl zout en een tl gist samen in de kom van de keukenmachine. Laat het apparaat de ingrediënten mengen en vervolgens kneden. Voeg tijden het kneden geleidelijk 2 koppen patentbloem toe. Voeg eventueel meer patentbloem toe maar het deeg moet zacht en wat plakkerig blijven. Doe het deeg over in een (grote) kom en laat het op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (1 uur of langer). Pers eventuele luchtbellen uit het deeg en laat het afgedekt nog tien minuten rusten. Rol op een met bloem bestoven ondergrond het deeg uit tot een rechthoek van 22 1/2 bij 30 centimeter. Snijd het deeg in 3 stroken van 7 1/2 bij 30 centimeter en snijd die stroken in vierkanten van 7 1/2 centimeter, wat in totaal 12 vierkanten deeg oplevert. Met een pizzaroller is deze klus snel te klaren. Leg de deegvierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat, bedek ze met een (thee)doek en laat ze een half uur narijzen. Verwarm de oven voor (200 C). Klop het ei samen met het water los. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de nagerezen broodjes met geklutst ei en snijd ze met een ingevet mes twee maal parallel aan elkaar over de hele lengte flink in. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de broodjes tot ze goudbruin kleuren en van binnen en temparuur bereikt hebben van 90 C (ca 20 minuten). Laat de broodjes op een draadrek helemaal afkoelen. Pan telera, zijn Mexicaanse broodjes die van binnen zacht zijn en "crispy" aan de buitenkant. Je vindt ze in heel Mexico en komen zowat bij iedere maaltijd ter tafel. De broodjes worden het meest geconsumeerd als een soort sandwich, in Mexico "torta" genoemd, die gewoonlijk belegd wordt met gepureerde avocado, een spread van zwarte bonen of "refried beans", ingemaakte jalapeños, sla, tomaten en ui.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |