R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PAN TELERA
mexicaanse broodjes, 12 stuks, Mexico

het voordeeg:
1 1/2 kop patentbloem
3/4 kop volkoren tarwebloem
1 1/2 kop warm water
1/2 tl gedroogde gist

3/4 kop warm water
1 kop volkoren tarwebloem
2 tl zout
1 tl gist
2 à 3 koppen patenbloem

verder:
1 ei
 1/2 el water


Bereiding


De dag/avond ervoor.
Meng in een ruime kom de beide soorten bloem, het warme water en de gist. Dek de kom af met plastic folie en laat het mengsel ofwel het voordeeg op kamertemperatuur rusten tot het moment van verwerking de dag erna. 

Voeg het voordeeg, 3/4 kop warm water, 1 kop volkoren meel, 2 tl zout en een tl gist samen in de kom van de keukenmachine. Laat het apparaat de ingrediënten mengen en vervolgens kneden. Voeg tijden het kneden geleidelijk 2 koppen patentbloem toe. Voeg eventueel meer patentbloem toe maar het deeg moet zacht en wat plakkerig blijven.

Doe het deeg over in een (grote) kom en laat het op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (1 uur of langer).
Pers eventuele luchtbellen uit het deeg en laat het afgedekt nog tien minuten rusten.

Rol op een met bloem bestoven ondergrond het deeg uit tot een rechthoek van 22 1/2 bij 30 centimeter. Snijd het deeg in 3 stroken  van 7 1/2 bij 30 centimeter en snijd die stroken in vierkanten van 7 1/2 centimeter, wat in totaal 12 vierkanten deeg oplevert. Met een pizzaroller is deze klus snel te klaren.
Leg de deegvierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat, bedek ze met een (thee)doek en laat ze een half uur narijzen.

Verwarm de oven voor (200 C).

Klop het ei samen met het water los.

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de nagerezen broodjes met geklutst ei en snijd ze met een ingevet mes twee maal parallel aan elkaar over de hele lengte flink in.

Schuif de bakplaat de oven in. Bak de broodjes tot ze goudbruin kleuren en van binnen en temparuur bereikt hebben van 90 C (ca 20 minuten).

Laat de broodjes op een draadrek helemaal afkoelen.


Info


Pan telera, zijn Mexicaanse broodjes die van binnen zacht zijn en "crispy" aan de buitenkant. Je vindt ze in heel Mexico en komen zowat bij iedere maaltijd ter tafel. De broodjes worden het meest geconsumeerd als een soort sandwich, in Mexico "torta" genoemd, die gewoonlijk belegd wordt met gepureerde avocado, een spread van zwarte bonen of "refried beans", ingemaakte jalapeños, sla, tomaten en ui.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________