R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kiaeurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PAN DE BANANO
bananenbrood, Guatemala





1/2 kop boter
1/2 kop suiker
450 g rijpe bananen (2 à 3 stuks)
1/2 tl zout
1 tl kaneelpoeder
1 el citroensap
1 ei, losgeklopt
1 1/2 kop bloem
2 tl bakpoeder


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C.
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel.

Prak de bananen en voeg ze toe aan het boter-suikermengsel.
Voeg het zout, het citroensap, de kaneel en het ei toe. Meng alle ingrediënten goed.

Roer de bloem en het bakpoeder door het mengsel..
Giet het beslag in een ingevet bakblik van ongeveer 22 bij 12 centmeter.

Zet het bakblik in de oven. Bak het banaanbrood ongeveer een uur. Als een houten prikker die je in het midden van het brood steekt, er schoon uitkomt, is het gaar.
Je kunt pan de banano met honing serveren als een cakebrood of met room of ijs als dessert. 


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________