|
R E C E P T E N G A L E R I E kiaeurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bananenbrood, Guatemala 1/2 kop boter 1/2 kop suiker 450 g rijpe bananen (2 à 3 stuks) 1/2 tl zout 1 tl kaneelpoeder 1 el citroensap 1 ei, losgeklopt 1 1/2 kop bloem 2 tl bakpoeder Bereiding Verwarm de oven voor op 175 C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel. Prak de bananen en voeg ze toe aan het boter-suikermengsel. Voeg het zout, het citroensap, de kaneel en het ei toe. Meng alle ingrediënten goed. Roer de bloem en het bakpoeder door het mengsel.. Giet het beslag in een ingevet bakblik van ongeveer 22 bij 12 centmeter. Zet het bakblik in de oven. Bak het banaanbrood ongeveer een uur. Als een houten prikker die je in het midden van het brood steekt, er schoon uitkomt, is het gaar. Je kunt pan de banano met honing serveren als een cakebrood of met room of ijs als dessert.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |