R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PAKISTANI ALOO KEEMA
4 p., Pakistan

hele specerijen:
5 cm kaneelstok
1 tl komijnzaad
3 kruidnagels
1/2 korianderzaad (optioneel)
1/2 tl zwarte peperbolletjes

voor aloo keema:
1/3 kop (zonnebloem)olie
1 grote ui, fijngehakt
1 el knoflook , geperst
1 el gember, fijngesneden/geraspt
450 g rundergehakt
1 grote of 2 kleine tomaten, fijngehakt
1 à 2 serrano of Thai chilipepers,in smalle ringetjes
2 tl koriander
1 tl komijn
3/4 tl kurkuma
1/4 tl chilipoeder
1/4 tl versgemalen zwarte peper
1 1/2 tl zout of naar smaak
2 el volle yghurt
1 flinke aardappel (250 g), in blokjes (1 1/2 cm)

voor de garnering:
1/8 à 1/4 tl  garam masala (optioneel)
1/2 tl vers citroensap
2 el korianderblad, gehakt


 bereiding


Verhit op middelhoge tempartuur de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de hele specerijen en fijngehakte ui toe en sauteer de uisnippers tot ze goudbruin zijn (8 à 10 minuten). Deglaceer de pan met 2 el water. Laat dat verdampen en voeg dan de knoflook en gember toe. Sauteer ze 1 minuut mee.

Voeg het gehakt toe en roerbak het rul tot de kleur verandert en het vocht opgedroogd is (4 à 5 minuten).

Voeg de tomaten, groene chilipeper, gemalen specerijen, zout en yoghurt toe en ga door met sauteren tot de tomaten uiteenvallen (4 à 5 minuten).

Voeg de blokjes aardappel en 1/4 kop water toe en roer tot alles goed gemengd is.
Verlaag dan de temperatuur naar middellaag en laat het geheel zachtjes garen tot de blokjes aardappel helemaal zacht zijn. (23-25 minuten). Roer tussendoor een keer.

Verhoog de temperatuur indien nodig om overtollig vocht te laten verdampen.

Stop de warmtetoevoer en voeg de garam massala, het citroensap en de koriander toe. Roer nog even en de aloo kema kan geserveerd worden, het liefst met rijst en brood (roti, naan) erbij.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________