|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Thailand 4 gedroogde shiitakes 160 ml kokend water 1 el maisolie 1 tl sesamolie 1 teen knoflook 1 verse groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden 6 bosuitjes, in ringetjes 100 g oesterzwammen, in plakjes 2 verse citrusblaadjes, in sliertjes 1 l krachtige bruine bouillon 2 el limoensap 1 el rijstazijn of witte wijnazijn 1 el Thaise vissasus 100 g stevige tofu, in blokjes zout en peper Bereiding Doe de shiitakes in een kom en giet er kokend water over. Laat de paddenstoelen 30 minuten weken en giet ze dan af. Bewaar het weeknat. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de mais- en de sesamolie in een wok op hoog vuur. Voeg de knoflook, chilipeper en bosuitjes toe en roerbak die 1 minuut. Voeg beide soorten paddenstoelen, de citrusblaadjes en het weeknat toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het limoensap, de rijstazijn en de vissaus aan de soep toe. Draai het vuur laag en laat de soep 3 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes tofu aan de soep toe. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Laat de soep zachtjes doorwarmen en schep ze in voorverwarmde soepkommen. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |