R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PADDENSTOELENSOEP MET TOFU
voorgerecht, 4 p., Thailand

4 gedroogde shiitakes
160 ml kokend water
1 el maisolie
1 tl sesamolie
1 teen knoflook
1 verse groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden
6 bosuitjes, in ringetjes
100 g oesterzwammen, in plakjes
2 verse citrusblaadjes, in sliertjes
1 l krachtige bruine bouillon
2 el limoensap
1 el rijstazijn of witte wijnazijn
1 el Thaise vissasus
100 g stevige tofu, in blokjes
zout en peper


Bereiding


Doe de shiitakes in een kom en giet er kokend water over.
Laat de paddenstoelen 30 minuten weken en giet ze dan af. Bewaar het weeknat.
Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Verhit de mais- en de sesamolie in een wok op hoog vuur.
Voeg de knoflook, chilipeper en bosuitjes toe en roerbak die 1 minuut.
Voeg beide soorten paddenstoelen, de citrusblaadjes en het weeknat toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg het limoensap, de rijstazijn en de vissaus aan de soep toe.
Draai het vuur laag en laat de soep 3 minuten zachtjes koken.
Voeg de blokjes tofu aan de soep toe.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
Laat de soep zachtjes doorwarmen en schep ze in voorverwarmde soepkommen.


Info













naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________