|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 12 koppen, Israël 100 g gedroogde paddenstoelen 2 1/2 el kippenbouillonpoeder 1 kop gerst 1 grote ui, fijngesneden 4 stengels bleekselderij 4 wortels 2 pastinaken 1 el sojasaus 1 pond verse paddenstoelen of champignons 1 kop witte wijn 2 el dille 2 tl zout 2 el zwarte peper Bereiding Breng het water met het bouillonpoeder en de fijngesneden ui aan de kook. Voeg de witte wijn en zout en peper toe. Voeg even later de (voorgekookte) gerst en de in schijfjes gesneden wortel, pastinaak en bleekselderij toe. Doe het deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken. Voeg na een kwartier de gewelde en de verse champignons toe. Laat de soep nog 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met sojasaus en voeg zonodig nog zout en peper toe. Roer pas op het laatste moment de dille door de soep. De enige instructie die het originele recept bevat, luidt: "Doe alle ingrediënten in een pan en breng ze aan de kook. Laat de soep een uur zachtjes doorkoken. Voeg eventueel meer water toe". Ik heb de kooktijd tot ongeveer de helft terug gebracht want een uur doorkoken is wel erg lang voor een soep met paddenstoelen en groenten als hoofingrediënten. Voor de gerst is dat wat aan de korte kant en het verdient dan ook aanbeveling die 10 minuten voor te koken voor ze aan de soep toe te voegen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |