|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Hongarije 500 g champignons, in schijfjes 1 peterseliewortel, geschild en in stukjes 2 wortels, geschild en in stukjes 1/2 dl olijfolie 1 bosje verse basilicum 2 l kippenbouillon 1 ei 3 el bloem of meer zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Verhit de olie in een soeppan en bak er op lage temperatuur de stukjes wortel en peterseliewortel een paar minuten in. Voeg de champignons, de bouillon en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op lage temperatuur staan tot de groenten gaar zijn. Meng ondertussen het ei en de bloem tot een wat plakkerig deeg. Maak dumplings door met een theelepel steeds een stukje deeg op te scheppen en dat aan de bouillon toe te voegen.. Breng de soep nog even aan de kook als de dumplings naar boven zijn gekomen. Neem de pan van het fornuis en snijd of knip de basilicum boven de pan in reepjes. Serveer de soep direkt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|