R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PADDENSTOELEN-BASILICUMSOEP MET DUMPLINGS
4 à 6 p., Hongarije





500 g champignons, in schijfjes
1 peterseliewortel, geschild en in stukjes
2 wortels, geschild en in stukjes
1/2 dl olijfolie
1 bosje verse  basilicum
2 l kippenbouillon
1 ei
3 el bloem of meer
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verhit de olie in een soeppan en bak er op lage temperatuur de stukjes  wortel en peterseliewortel een paar minuten in.
Voeg de champignons, de bouillon en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep op lage temperatuur staan tot de groenten gaar zijn.

Meng ondertussen het ei en de bloem tot een wat plakkerig deeg. Maak dumplings door met een theelepel steeds een stukje deeg op te scheppen en dat aan de bouillon toe te voegen..
Breng de soep nog even aan de kook als de dumplings naar boven zijn gekomen.
Neem de pan van het fornuis en snijd of knip de basilicum boven de pan in reepjes.

Serveer de soep direkt.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________