![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, hoofdgerecht, 4 p, India ![]() 450 g witte champignons, in schijfjes 2 el ghee 1 grote ui, fijngesneden 2 tl verse gember, geraspt 2 tl knoflook, fijngesneden 3/4 kop tomatenpuree of 2 verse rijpe rode tomaten, gepureerd 1/2 tl gemalen kurkuma 1/2 à 1 el Kashmiri mild rood chilipoeder 1/2 à 1 tl garam masala 1 tl zout 1/3 kop cashewnoten 1 el gedroogd fenegriekblad voor de garnering: korianderblad Bereiding Laat de cashewnoten in 10 minuten in een halve kop water wellen. Giet het watar af en blend de noten met 1/4 kop water tot een egale pasta. Verhit de ghee in een koekenpan en sauteer er de uien in (3 à 4 minuten). Voeg de gember en de knoflook toe en bak ze een kleine minuut mee. Voeg de tomatenpuree, kurkuma, chilipoeder, garam masala, zout, champignons en een halve kop water toe. Meng goed en laat het geheel op middelhoge temperatuur met het deksel op de pan staan tot de paddenstoelen doorgaard zijn (10 à 15 minuten). Roer af en toe. Voeg de fenegriek en cashewnotenpasta toe en meng ze met de al aanwezige ingrediënten. Wacht een paar minuten en neem dan de pan van het fornuis. Garneer de paddenstoelmasala met korianderblad. Serveer basmatirijst bij dit gerecht of bloemkoolrijst als je een koolhydraatarme maaltijd wilt. Platbrood als b.v. paratha kan er natuurlijk ook bij net als een kokommmersalade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|