R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PADDENSTOEL MASALA
voorgerecht, hoofdgerecht, 4 p, India




 
450 g witte champignons, in schijfjes
2 el ghee
1 grote ui, fijngesneden
2 tl verse gember, geraspt
2 tl knoflook, fijngesneden
3/4 kop tomatenpuree of 2 verse rijpe rode tomaten, gepureerd
1/2 tl gemalen kurkuma
1/2 à 1 el Kashmiri mild rood chilipoeder
1/2 à 1 tl garam masala
1 tl zout
1/3 kop cashewnoten
1 el gedroogd fenegriekblad

voor de garnering:
korianderblad


Bereiding


Laat de cashewnoten in 10 minuten in een halve kop water wellen.

Giet het watar af en blend de noten met 1/4 kop water tot een egale pasta.

Verhit de ghee in een koekenpan en sauteer er de uien in (3 à 4 minuten).

Voeg de gember en de knoflook toe en bak ze een kleine minuut mee.
Voeg de tomatenpuree, kurkuma, chilipoeder, garam masala, zout, champignons en een halve kop water toe. Meng goed en laat het geheel op middelhoge temperatuur met het deksel op de pan staan tot de paddenstoelen doorgaard zijn (10 à 15 minuten). Roer af en toe.

Voeg de fenegriek en cashewnotenpasta toe en meng ze met de al aanwezige ingrediënten. Wacht een paar minuten en neem dan de pan van het fornuis.

Garneer de paddenstoelmasala met korianderblad.

Serveer basmatirijst bij dit gerecht of bloemkoolrijst als je een koolhydraatarme maaltijd wilt.
Platbrood als b.v. paratha kan er natuurlijk ook bij net als een kokommmersalade. 


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________