![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"cakebrood" met rozijnen en pecannoten, Paraguay ![]() 3/4 kop suiker 2 eieren, geklopt 1/2 kop water 2 koppen bloem 1 el maismeel 1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder 1 kop rozijnen 1 1/2 tl baksoda 1/2 kop pecannoten, gehakt 1/2 kop melk 1/2 kop zachte boter 1 t vanille 1/2 kop bruine suiker Bereiding ![]() Doe een halve kop suiker, het water (1/2 kop) en het maismeel (1 el) in een pannetje. Meng ze en breng het mengsel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag. Laat het mengsel op het vuur staan tot het dikker wordt. Neem het pannetje van het vuur en voeg er de rozijnen en pecannoten aan toe. Roer ze door het mengsel. Terzijde zetten. Klop de boter, de rest van de suiker (1/4 kop) en de bruine suiker tot een gladde massa. Voeg terwijl je klopt één voor één de eieren toe. Zeef de bloem met de cream of tartar en de baksoda. Voeg dit mengsel samen met de melk en de vanille aan het botermengsel toe. Klop de ingrediënten tot een egaal beslag. Verwarm de oven voor op 175 C. Schep de helft van het beslag in een ingevette vierkanten bakvorm (20 cm). Verdeel er het rozijn-pecanmengsel over en bedek het met de overige helft van het beslag. Bak de cake 40 minuten of tot een prikker die je in het midden van de cake steekt er helemaal schoon uitkomt. ![]()
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |