R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ORTA DE PASA
"cakebrood" met rozijnen en pecannoten, Paraguay





3/4 kop suiker
2 eieren, geklopt
1/2 kop water
2 koppen bloem
1 el maismeel
1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1 kop rozijnen
1 1/2 tl baksoda
1/2 kop pecannoten, gehakt
1/2 kop melk
1/2 kop zachte boter
1 t vanille
1/2 kop bruine suiker


Bereiding






Doe een halve kop suiker, het water (1/2 kop) en het maismeel (1 el) in een pannetje. Meng ze en breng het mengsel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag.
Laat het mengsel op het vuur staan tot het dikker wordt.
Neem het pannetje van het vuur en voeg er de rozijnen en pecannoten aan toe. Roer ze door het mengsel. Terzijde zetten.

Klop de boter, de rest van de suiker (1/4 kop) en de bruine suiker tot een gladde massa. Voeg terwijl je klopt één voor één de eieren toe.

Zeef de bloem met de cream of tartar en de baksoda. Voeg dit mengsel  samen met de melk en de vanille aan het botermengsel toe. Klop de ingrediënten tot een egaal beslag.


Verwarm de oven voor op 175 C.

Schep de helft van het beslag in een ingevette vierkanten bakvorm (20 cm). Verdeel er het rozijn-pecanmengsel over en bedek het met de overige helft van het beslag.

Bak de cake 40 minuten of tot een prikker die je in het midden van de cake steekt er helemaal schoon uitkomt.






Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________