R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
OROMO
Kazachstaanse gevulde pasta, 4 p.

1 1/2 kop zoete aardappel, fijngesneden
...of....
1 1/2 kop pompoen, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
ca 2 koppen (450 g) lamsvlees, vet verwijderd en fijngesneden
zout en peper

verder:
zelfbereid pastadeeg


Bereiding


Bereid het pastadeeg en laat het rusten. Klik hier voor het recept.

Doe de fijngesneden zoete aardappel of pompoen, ui en lamsvlees plus zout en peper in een kom en meng ze grondig.

Verdeel het pastadeeg in vier gelijke stukken.
Rol de 4 stukken deeg dun uit in rechthoeken van 30 bij 40 centimeter.
Het deeg moet bijna doorzichtig zijn (maximale dikte 2 milimeter).

Verdeel over iedere rechthoek deeg 1/4 deel van de vulling. Houd daarbij 2 1/2 centimeter van de lange zijden vrij. Vouw die stroken naar binnen toe over de vulling heen zodat die ingesloten wordt.
Rol vervolgens iedere rechthoek vanuit één van de korte zijden op.
 
Druk de rollen zachtjes iets in tot een meer ovale vorm.

Stoom de rollen vervolgens (stoommandje/stoomoven).  Ga voor tradioneel stomen uit van een gaartijd van ca 50 minuten.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________