|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
wortelsalade, 4 à 6 p., Tunesië 1 k wortels, geschrapt en in schijfjes gesneden 3 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte gehalveerd 1 blikje sardines, uitgelekt 100 g zwarte olijven 2 tenen knoflook, geraspt 60 ml olijfolie 30 ml witte wijnazijn 1 tl harissa 1/2 tl gemalen karweizaad (kummel) Bereiding Breng in een ruime pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de wortels toe en kook ze 15 à 20 minuten. Giet de wortels af. Terzijde zetten en af laten koelen. Doe ondertussen de olijfolie, knoflook, azijn, harissa en het karweizaad in een kom en klop ze tot een dressing. Voeg de wortels aan de kom met dressing toe. Schud de kom zodat de wortels zoveel mogelijk met de dressing bedekt raken. Doe de wortels over op een serveerschaal en garmeer het geheel met de sardines, de eieren en de olijven.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |