R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 OMMEK HOURIA
wortelsalade, 4 à 6 p., Tunesië





 1 k wortels, geschrapt en in schijfjes gesneden
3 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte gehalveerd
1 blikje sardines, uitgelekt
100 g zwarte olijven
2 tenen knoflook, geraspt
60 ml olijfolie
30 ml witte wijnazijn
1 tl harissa
1/2 tl gemalen karweizaad (kummel)


Bereiding


Breng in een ruime pan lichtgezouten water aan de kook.
Voeg de wortels toe en kook ze 15 à 20 minuten.
Giet de wortels af. Terzijde zetten en af laten koelen.

Doe ondertussen de olijfolie, knoflook, azijn, harissa en het karweizaad in een kom en klop ze tot een dressing.
Voeg de wortels aan de kom met dressing toe. Schud de kom zodat de wortels zoveel mogelijk met de dressing bedekt raken.

Doe de wortels over op een serveerschaal en garmeer het geheel met de sardines, de eieren en de olijven.


Info


 










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________