![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p., Frankrijk 1 grote kip 1 el zonnebloem- of olijfolie 2 dl kippenbouillon 3 dl cider 6 appels 2 el calvados 2 el room peterselie zout en peper Bereiding Snijd de kip in stukken. Verhit wat olie in een braadpan en bak er de stukken kip in aan. Giet de cider en de kippenbouillon bij de kip en laat het geheel op laag vuur 25 minuten pruttelen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken. Doe ze bij de kip en laat ze vijf minuten meepruttelen. Schep met een schuimspaan de stukken kip en appel uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Giet de calvados bij de saus en laat die op hoog vuur 3 à 4 minuten indikken. Voeg de room toe en roer die door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en overgiet er de kip mee. Garneer het gerecht met wat takjes peterselie. Het departement Calvados (hoofdstad Caen) vormt het hart van Normandië en heeft het karakteristieke landschap van groene beboste heuvels, appelboomgaarden en weilanden waarin koeien het malse groene gras omzetten in melk die omgetoverd wordt in fantastische boter en heerlijke camembert. In de boomgaarden hangen ondertussen de appels te rijpen om een andere regionaal product van de beste grondstoffen te voorzien, te weten de cider die voor een aanzienlijk deel wordt gedestilleerd, wat resulteert in een wat op Cognac lijkende sterke drank met een alcoholpercentage van zo'n 40 a 45 procent. Die drank, de Calvados, vernoemd naar de streek waar ze vandaan komt, kom je tegen in tal van Normandische gerechten zoals in deze Normandische kip. Ze vaart er wel bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|