|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| noedels, 8 p., Hongarije 20 g zout 4 eieren 650 ml water 800 g bloem boter of olie Bereiding Breng in een grote pan 5 liter water aan de kook. Voeg het zout aan het water toe. Klop de eieren los met 150 ml water. Zeef de bloem met een klein beetje zout boven een kom en meng er licht het ei-watermengsel door. Meng niet te langl: het moet geen elastisch, egaal deeg worden want dan kun je er voor "nokedli" niets mee beginnen. Duw het deeg door een nokedli-zeef (een zeef met circa 1 cm grote ronde gaatjes) of gebruik een "Spätle-press". Deze huishoudelijke hulpjes zijn voor noedel- en Spätzle-liefhebbers onmisbaar (royaal verkrijgbaar in Duitsland en te bestellen in diverse webwinkels). Kook de noedels tot ze boven komen drijven, wat al na een minuut het geval kan zijn. Schep de noedels met een schuimspaam uit het water. Roer er wat gesmolten boter of olie door. Vormt een klassieke combinatie met porkolt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|