R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NOKEDLI
noedels, 8 p., Hongarije

20 g zout
4 eieren
650 ml water
800 g bloem
boter of olie


Bereiding


Breng in een grote pan 5 liter water aan de kook. Voeg het zout aan het water toe.
Klop de eieren los met 150 ml water.

Zeef de bloem met een klein beetje zout boven een kom en meng er licht het ei-watermengsel door. Meng niet te langl:  het moet geen elastisch, egaal deeg worden want dan kun je er voor "nokedli" niets mee beginnen.

Duw het deeg door een nokedli-zeef (een zeef met circa 1 cm grote ronde gaatjes) of gebruik een "Spätle-press". Deze huishoudelijke hulpjes zijn voor noedel- en Spätzle-liefhebbers onmisbaar (royaal verkrijgbaar in Duitsland en te bestellen in diverse webwinkels).
Kook de noedels tot ze boven komen drijven,  wat al na een minuut het geval kan zijn.
Schep de noedels met een  schuimspaam uit het water.
Roer er wat gesmolten boter of olie door.


Info


Vormt een klassieke combinatie met porkolt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________