R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NOGAMOUSSE
dessert, Frankrijk




25 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
50 g blanke amandelen, grof gehakt
100 g (lavendel)honing
2 el water
2 kleine eiwitten
200 g geklopte slagroom
50 g snippers gekonfijte sinaasappelschil


Bereiding


Rooster de grofgehakte pistachenoten en amandelen in een droge koekenpan tot ze wat kleur hebben.

Kook in een steelpannetje op hoge temperatuur de honing met het water 5 minuten. Het mengsel zal aanvankelijk even flink schuimen.

Klop de eiwitten
Giet het gekookte honingmengsel over de eiwitten en klop/mix tot de eiwitten half stijf zijn (ca 5 minuten).
 
Voeg als het honingmengsel afgekoeld is de gerossterde pistachenoten, amandelen en snippers sinaasappel toe op een paar eetlepels na voor de garnering.
Voeg ook de geklopte slagroom toe en spatel die met de noten en geconfijte sinaasappelschil door het honing eiwitmengsel.

Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen en garneer ze met de bewaarde noten en geconfijte sinaasappelschil.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________