R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chiligeperst
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NITER KEBBEH
Ethiopisch gekruide, geklaarde boter

500 g ongezouten roomboter
1 ui, in stukjes gesneden
3 tenen knoflook, geperst
1 el gember, fijngesneden
1 laurierblad
 1 el kurkuma, gemalen
2 tl zwarte peper, versgemalen
5 à 6 groene kardamompeulen
1 tl kaneel, gemalen
1 tl fenegriek, gemalen
3/4 tl  koriander, gemalen


Bereiding

Rooster de specerijen in een droge pan tot de geuren vrijkomen. Laat ze niet verbranden.

Laat op laag vuur de boter in een steelpan smelten.
Voeg als de boter begint te bruisen de ui, de knoflook en de gember toe. Voeg een paar minuten later de geroosterde specerijen toe en laat het geheel zeker een half uur tot een uur zo zacht mogelijk bubbelen. Roer niet.
De vaste stoffen in de boter zullen naar beneden zakken en de bovenlaag zal helder worden. Het bezinksel mag wel kleur krijgen maar niet verbranden. Blijf dat in de gaten houden.

Zeef het mengsel door een thee- of kaasdoek.

Bewaar niter kebbeh in de koelkast in een goed af te sluiten verpakking.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________