R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| walnoten-rozijnentaart, 10 à 12 stukken, Georgië 225 g boter op kamertemperatuur 1 kop suiker 1 kop volle yoghurt 3 1/2 kop ongebleekte witte bloem 1/2 kop witte druivensap voor de vulling: 2 koppen gepelde walnoten 2 koppen rozijnen 1/2 kop suiker 1 tl kaneelpoeder Bereiding Meng in een kom de boter en een 1/2 kop suiker. Klop er de yoghurt door. Roer er de bloem door. Stort het mengsel op je werkblad en meng de ingrediënten met je handen goed. Maak een bol van het deeg . Laat het deeg afgedekt in een kom in de koelkast zeker 6 uur of een hele nacht rusten. Verwarm de oven voor op 175 C. Rooster de walnoten 10 minuten en maal ze vervolgens fijn. Stoom de rozijnen boven kokend water tot ze opgezwollen en zacht zijn of laat ze een half uurtje in heet water wellen. Droog ze daarna goed. Meng de rozijnen met de gemalen walnoten en roer er een 1/2 kop suiker en een theelepel kaneelpoeder door. Verdeel het deeg in 4 stukken. Houd de niet te gebruiken delen koel. Rol op een bebloemd werkblad 1 deel deeg uit tot een cirkel van 50 centimeter doorsnee. Leg de deegcirkel op een ingevette bakplaat. Bedek het deeg tot 2 1/2 centimeter van de rand met 1/3 deel van de vulling. Rol het tweede stuk deeg uit en leg het op de vulling. Breng daar weer 1/3 deel van de vulling op aan. Rol het derde stuk deeg uit en plaats het op de vulling. Breng het laatste deel vulling aan. Rol het laatste stuk deeg uit en leg dat bovenop de vulling. "Trim" de deegranden op de bovenste na. Vouw de bovenste deeglaag naar beneden en vouw die onder de onderste laag. Zorg dat de taart een mooi ronde vorm heeft. Druk plooien aan de zijkant aan. Maak 5 sneden in de bovenlaag. Zet de taart in de oven en bak die 50 minuten of tot de taart een mooi bruine kleur heeft gekregen Bereid ondertussen de siroop. Meng in een steelpan de resterende halve kop suiker en het druivensap. Breng het mengsel aan de kook en laat het 3 a 5 minuten zacht pruttelen tot zich een siroop vormt. Laat de taart 15 minuten afkoelen. Bestrijk die dan met de siroop. Laat de taart de siroop opzuigen door de inkepingen in de korst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |