R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 NEL'S DELICIOUS CHOCOLATE CRUNCHIES TREAT
Nel's heerlijke "crunchy" chocoladekoekjes, circa 50 stukjes





200 g digestive biscuits
100 g ongezouten roomboter
3 el golden syrup
2 el cacaopoeder
350 g donkere chocolade (melkchocolade mag ook)


Bereiding


Doe de biscuits in een stevige plastic zak. Neem een deegrol en rol, sla en plet de koekjes tot "bits and pieces".
Smelt -als deze therapeutische bezigheid erop zit - de boter en de golden syrup in een middelgrote pan.
Roer het cacaopoeder door dit mengsel en vervolgens de biscuitstukjes en -kruimels. Dit vergt enige inzet.

Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed vierkant of rechthoekig bakblik en strijk het met de bolle kant van een lepel glad. Druk daarbij hegt mengsel met enige kracht aan.

De volgende stap is het au bain marie smelten van de chocolade. Neem een hittebestendige kom en doe daar de chocolade in.
Breng een pan water aan de kook en zet er de kom met chocolade op. De bodem van de kom mag het hete water in de pan niet raken.

Giet de gesmolten chocolade over de biscuitbodem in het bakblik. Laat het geheel vervolgens een flink aantal uren afkoelen.

Snijd als de chocoladelaag hard geworden is deze donkere verleiding in blokjes van 4 bij 4 of 4 bij 6 centimeter en deel ze uit aan ieder die je lief is.
 

Info


Toevallig ken ik de Nel van dit recept persoonlijk (wij delen lief en leed al ruim 25 jaar) en op culinair gebied is zij één van de meest altruïstische personen die ik ken. Wat lekker is, moet gedeeld worden en dankzij deze attitude heeft al menige "chocolate crunchy" dit huis verlaten om elders zijn eindbestemming tegemoet te zien.
Dit van origine Engelse recept, afkomstig uit een boekje dat we eens kochten in een winkeltje waar je automatisch naar toegetrokken wordt bij het verlaten van de wonderpracht van de tuinen van Sissinghurst -eigenlijk wil je niet weg en is het kopen van een souvenir de ultieme poging om het afscheid nog wat uit te stellen, iets waar we in dit geval achteraf geen enkele spijt van hoeven te hebben - heeft dankzij de hiervoor genoemde attitude ook hier in de regio diep wortel geschoten, want werkelijk iedereen die van Nel's delicious chocolate crunchies heeft gesnoept, gaat voor de bijl en vraagt om het recept.
Voor degenen die tot nu toe deze Engelse heerlijkheid hebben moeten ontberen, geeft Nel nu haar aangepaste versie van het recept (meer chocolade, eigenlijk meer van alles) prijs.
Het recept vraag niet om ingewikkelde handelingen of vaardigheden (gebak dat niet gebakken hoeft te worden) maar wel om wat aandacht en liefde. De beloning is er naar!



 
naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________