|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
NECTARINETOETJE
dessert, 4 p., Nederland 4 nectarines 50 g suiker 2 dl slagroom 1/2 el citroensap 2 el pistachenoten Bereiding Haal het velletje van de nectarines (dompel ze net als tomaten even onder in kokend water en laat ze daarna schrikken onder koud stromend water) en verwijder de pitten. Doe het vruchtvlees in een kom samen met het citroensap en de suiker en pureer het mengsel met een staafmixer. Klop 2 dl slagroom stijf (zonder suiker). Roer de slagroom door de gepureerde nectarines. Verdeel het nectarinedessert over vier halfhoge, brede glazen en decoreer die ieder met een halve eetlepel gehakte pistachenootjes. |