I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 NECTARINEROOMIJS

internationaal





500 g nectarines
het sap van 1 middelgrote citroen
3 dl slagroom
100 g poedersuiker
 

Bereiding


Verwijder/schil het vel van de nectarines, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees.

Voor een vlotte ijsbereiding moeten de nectarinemousse, het citroensap en de slagroom flink koel zijn.

Doe de mousse in een ruime kom.
Voeg de suiker toe en klop met een garde tot de suiker is opgelost.

Roer de slagroom en het citroensap door het nectarinemousse-suikermengsel.

Proef of zoet en zuur met elkaar in balans zijn. Het zuur is net zo belangrijk als het zoet, het zorgt voor een frisse toets in het ijs, iets wat je nogal eens mist in supermarktijs dat menig keer ook nog eens te zoet is.
Voeg eventueel (wat) meer citroensap toe. Voeg alleen extra suiker toe als je (bij nader inzien)  teveel citroen hebt toegevoegd.


Doe het mengsel in de ijsmachine en handel verder volgens de bij het apparaat horende instructies.

Garneer het ijs met wat schijfjes nectarine, noten of anderszins.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________