R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
NECTARINE FRANGIPANETAART

8 à 12 stukken, Engeland





voor het taartdeeg
:
250 g bloem
125 gezouten boter, kamertemperatuur
1 ei

voor de vulling:
3 à 4 nectarines
150 g gezouten boter, kamertemperatuur
200 g bruine suiker
2 tl vanillemerg of -pasta
3 eieren
de rasp van 1 sinaasappel
100 ml sinaasappelsap
50 ml grand marnier
1/2 tl kaneel
100 g patentbloem
225 g amandelmeel
1/3 pot abrikozenjam
75 ml water 


Bereiding


Het taartdeeg.
Doe de bloem in een grote mengkom, verdeel de boter in blokjes en voeg ze toe. Werk met je vingertoppen de bloem en boter tot kruim.

Voeg het ei toe en werk het door het kruim tot zich een samenhangend deeg vormt. Druk het uit in een schijf (dikte ca 2 1/2 cm) en leg die omhuld met plastic folie in de koelkast om daar zeker een half uur te koelen.

De vulling.
Snijd de boter in blokjes en doe ze met de bruine suiker en de vanille in een kom. Mix ze tot ze in elkaar zijn opgegaan. Voeg dan al mixend één voor één de eieren toe. Voeg pas weer een ei toe als het vorige helemaal opgenomen is.
Voeg de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap samen met de Grand Marnier toe, gevolgd door 1/2 tl kaneel, de bloem en het amandelmeel en vouw ze met spatel door het beslag/de vulling.

Rol het deeg tussen 2 lagen bakpapier uit tot een dikte van 3 à 4 mm en bekleed er de bodem en de rand van een taartvorm (diameter 24 cm) mee.
Snijd over de rand hangend deeg weg.

Snijd de nectarines doormidden. Draai de helften tegen elkaar in om ze van elkaar los te maken en verwijder de pit. Snijd iedere helft in 6 à 8 schijfjes.
Verhit de jam en het water op middelhoge temperatuur en meng ze. Bestrijk er de bodem van de taart mee tot die er net mee bedekt is -zet de rest van het mengsel terzijde- en "stort' dan de vulling in de taartvorm.
Spreid de vulling in een egale laal uit.

Verwarm de oven voor (180 C).

Schik de schijfjes nechtarine op decoratieve wijze op de vulling of duw ze een stukje in de vulling en plaats de taart in de voorverwarmde oven. Bak de taart 40 minuten.

Meem de gebakken taart uit de oven en verwarm het terzijde gezette pannetje met het jammengsel. Bestrijk er de taart mee en laat die vervolgens voor gebruik zeker een uur afkoelen.


Info









naar boven





Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________