R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NAZOUK
40 stuks, Armenië


560 g bloem
225 g zure room
400 g zachte boter
7 g droge gist
340 g suiker
2 tl vanille-extract
1 eidooier


Bereiding

Het deeg.

Zeef 375 g bloem boven een kom.
Roer de gist door de bloem.
Voeg de zure room en 225 g zachte boter toe en werk die door de bloem.
Kneed het deeg vervolgens tot het niet meer aan de kom of je handen blijft plakken (handmatig ca 10 minuten). Voeg wat bloem toe als het deeg erg plakkerig blijft.

Bedek de kom met folie en zet die in de koelkast. Laat het deeg daar 3 tot 5 uur staan.

De vulling.
Meng de rest van de bloem, de suiker en de rest van de boter.
Voeg er het vanille-extract aan toe.
Mix de vulling tot die op klonterig vochtig zand lijkt. Dit hoeft niet lang te duren.

De assemblage.
Snijd het gekoelde deeg in 4 gelijke stukken.
Neem zo'n stuk en vorm er een bal van.
Bestuif je werkvlak met wat bloem. Rol er het deeg op uit in een rechthoek of ovaal. Het uitgerolde deeg moet dun maar niet doorschijnend zijn.

Verdeel 1/4 deel van de vulling in een gelijke laag over de rechthoek of ovaal.
Rol het deeg vanuit één van de lange zijden tot het einde toe op. Zorg er daarbij voor dat de vulling op zijn plaats blijft.
 
Druk nu met de palm van je handen behoedzaam op de rol zodat die iets vlak wordt.
Bestrijk de wat afgevlakte rol vervolgens met eigeel dat je losgeklopt hebt met een klein beetje water.

Verwarm de oven voor (175 C).

Snijd de rol overdwars in 10 gelijke stukjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

Herhaal deze werkwijze voor de overige 3 stukken deeg.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de broodjes tot ze een rijk goudbruine kleur hebben (ca 30 minuten).


Info

De vullng van nazouk is wat variabel. Een klassiek ingrediënt voor de vulling is mahleb, een poeder verkregen door het malen van de pitten van een bepaalde kers. Dat poeder heef een uitgesproken amandel/kersensmaak maar is hier nauwelijks bekend. Heel wat makkelijker verkrijgbare ingrediënten voor de vulling zijn gemalen walnoten, hazelnoten of amandelen en specerijen als kaneel en nootmuskaat.

Mij is de volgende vulling goed bevallen. Men neme en men menge .....

1 1/2 kop bloem
1 1/2 kop fijngehakte walnoten
1/2 kop fijngehakte rozijnen
1 eetlepel kaneel
1 el sinaasappelrasp
1/2 kop gesmolten boter
1 kop kristalsuiker
1/4 kop bruine suiker




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________