|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
560 g bloem 225 g zure room 400 g zachte boter 7 g droge gist 340 g suiker 2 tl vanille-extract 1 eidooier Bereiding Het deeg. Zeef 375 g bloem boven een kom. Roer de gist door de bloem. Voeg de zure room en 225 g zachte boter toe en werk die door de bloem. Kneed het deeg vervolgens tot het niet meer aan de kom of je handen blijft plakken (handmatig ca 10 minuten). Voeg wat bloem toe als het deeg erg plakkerig blijft. Bedek de kom met folie en zet die in de koelkast. Laat het deeg daar 3 tot 5 uur staan. De vulling. Meng de rest van de bloem, de suiker en de rest van de boter. Voeg er het vanille-extract aan toe. Mix de vulling tot die op klonterig vochtig zand lijkt. Dit hoeft niet lang te duren. De assemblage. Snijd het gekoelde deeg in 4 gelijke stukken. Neem zo'n stuk en vorm er een bal van. Bestuif je werkvlak met wat bloem. Rol er het deeg op uit in een rechthoek of ovaal. Het uitgerolde deeg moet dun maar niet doorschijnend zijn. Verdeel 1/4 deel van de vulling in een gelijke laag over de rechthoek of ovaal. Rol het deeg vanuit één van de lange zijden tot het einde toe op. Zorg er daarbij voor dat de vulling op zijn plaats blijft. Druk nu met de palm van je handen behoedzaam op de rol zodat die iets vlak wordt. Bestrijk de wat afgevlakte rol vervolgens met eigeel dat je losgeklopt hebt met een klein beetje water. Verwarm de oven voor (175 C). Snijd de rol overdwars in 10 gelijke stukjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal deze werkwijze voor de overige 3 stukken deeg. Plaats de bakplaat in de oven en bak de broodjes tot ze een rijk goudbruine kleur hebben (ca 30 minuten). De vullng van nazouk is wat variabel. Een klassiek ingrediënt voor de vulling is mahleb, een poeder verkregen door het malen van de pitten van een bepaalde kers. Dat poeder heef een uitgesproken amandel/kersensmaak maar is hier nauwelijks bekend. Heel wat makkelijker verkrijgbare ingrediënten voor de vulling zijn gemalen walnoten, hazelnoten of amandelen en specerijen als kaneel en nootmuskaat. Mij is de volgende vulling goed bevallen. Men neme en men menge ..... 1 1/2 kop bloem 1 1/2 kop fijngehakte walnoten 1/2 kop fijngehakte rozijnen 1 eetlepel kaneel 1 el sinaasappelrasp 1/2 kop gesmolten boter 1 kop kristalsuiker 1/4 kop bruine suiker
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |