R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p. Mexicohoofdgerecht, 4 p. Mexico 400 g half om half gehakt 1 1/2 el tacokruiden 2 avocado's 2 el citroensap 2 vleestomaten 5 lente-uitjes 300 g tacochips pittige tomatensalsa (salsa picante) 250 g belegen kaas of cheddar, geraspt 200 ml zure room klein beet (mais)olie zout optioneel: kidneybonen mais recept voor taco-kruiden recept voor salsa picante Bereiding Pel de avocado's en snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel ze met citroensap. Snijd de lente-ui in ringetjes, ook het fris groene gedeelte. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid het gehakt met de taco-kruiden en indien nodig (wat) zout. Verwarm de oven voor op 180 C. Neem een ruime ovenschaal en strooi er de tortilla-chips in. Verdeel er achtereenvolgens het gehakt, de stukjes tomaat, de stukjes avocado, de salsa picante en de lente-ui over. Rond het geheel af met een laagje geraspte kaas. Zet de schaal in de oven. Neem als de kaas is gesmolten en flink bubbelt de schaal uit de oven en schep hier en daar wat zure room over het gerecht. Meteen serveren. Klik hier voor het recept taco-kruiden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |