![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| platbrood, 10 stuks, India ![]() 10 g droge gist 170 ml lauwwarm water 35 g suiker 30 ml melk 1 klein ei, losgeklopt 9 g zout 450 g bloem 40 g ghee of geklaarde boter, gesmolten optioneel: knoflook, geperst, naar smaak koriander, gemalen, naar smaak komijn, gemalen of zaadjes, naar smaak Bereiding Los in een grote kom de gist op in het lauwwarme water. Laat het mengsel 10 minuten staan tot het begint te bubbelen. Voeg er de suiker, melk, het ei, zout en de bloem aan toe. Kneed de ingrediënten 6 tot 8 minuten op een met bloem bestoven werkblad of tot het deeg glad en soepel is. Doe het deeg in een met olie ingewreven kom en dek die af met een vochtige doek. Laat het deeg een uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is. Druk het deeg plat en kneed er, indien gewenst, knoflook, koriander en/of komijn door. Verdeel het deeg in 10 porties en rol er bolletjes van. Bedek de bolletjes deeg met een vochtige doek. Laat ze 30 minuten rijzen óf tot ze in volume verdubbeld zijn. Verhit ondertussen de grill. Rol de bolletjes deeg uit tot dunne "druppels" met een dikte van 5 à 8 mm. Bestrijk de grill of grillpan met een klein beetje olie. Grill de broodjes 2 à 3 minuten tot er blazen ontstaan en ze lichtbruin kleuren en grillstrepen vertonen. Bestrijk de nog niet gegrilde kant met ghee. Grill ook die kant 2 à 3 minuten. Ghee of geklaarde boter: Doe de boter in een pannetje en zet dat op laag vuur. Verwarm de boter tot alle vocht is verdampt en de melkbestanddelen naar de bodem zijn gezakt. Schenk het pannetje voorzichtig uit in een kommetje. Zorg dat de neergeslagen deeltjes niet meekomen. Als de ghee te sterk is afgekoeld, kun je die au bain marie opwarmen. ![]() Info Naan is het Indiase brood bij uitstek. Het wordt bijna overal bij gegeten, met name bij curries en andere pittige gerechten. Je kunt de broodjes warm houden door ze in aluminiumfolie te wikkelen of in een schaal met een theedoek te leggen die je over de naan heen vouwt. In India wordt naan traditioneel gebakken in een tandoor of klei-oven.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|