R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NAAN (2)
platbrood, 10 stuks, India




 
500 g zelfrijzend bakmeel
400 g Griekse yoghurt
2 dl olijfolie
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl venkelzaad
1 teen knoflook
handjevol peterselie
8 à 10 g zout


Bereiding


Rooster het komijnzaad, mosterdzaad en venkelzaad 1 minuut in een doge koekenpan. Meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en zout naar smaak en kneed het mengsel tot een een soepel deeg.
Werk de geroosterde specerijen door het deeg en verdeel het deeg vervolgens in 10 stukken. Rol er balletjes van en bedek die met een licht-vochtige theedoek.

Giet de olie in een kommetje.
Hak de peterselie en de knoflook zeer fijn. Roer ze vervolgens door de olie in het kommetje.

Rol de bolletjes deeg uit tot een dikte van 1/2 cm.
Bestrijk het deeg aan beide kanten met de op smaak gebrachte olie.

Verhit de grillpan en grill het uitgerolde naanbrood ca 2 minuten per kant of tot het goudbruin kleurt.

Je kunt het naanbrood met 2 stuks tegelijk ook in een op 250 C voorverwarmde oven bakken. Bak je de broden op een bakplaat draai ze dan na 2 à 3 minuten om en bak ze tot ook de andere kanten goudbruin kleuren. Heeft de oven een pizzasteen dan zal omdraaien niet nodig zijn.


Info


Naan is het Indiase brood bij uitstek. Het wordt bijna overal bij gegeten, met name bij curries en andere pittige gerechten.
Je kunt de broodjes warm houden door ze in aluminiumfolie te wikkelen of in een schaal met een theedoek te leggen die je over de naan heen vouwt.
In India wordt naan traditioneel gebakken in een tandoor of klei-oven.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________