![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| platbrood, 10 stuks, India ![]() 500 g zelfrijzend bakmeel 400 g Griekse yoghurt 2 dl olijfolie 1 tl komijnzaad 1 tl mosterdzaad 1 tl venkelzaad 1 teen knoflook handjevol peterselie 8 à 10 g zout Bereiding Rooster het komijnzaad, mosterdzaad en venkelzaad 1 minuut in een doge koekenpan. Meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en zout naar smaak en kneed het mengsel tot een een soepel deeg. Werk de geroosterde specerijen door het deeg en verdeel het deeg vervolgens in 10 stukken. Rol er balletjes van en bedek die met een licht-vochtige theedoek. Giet de olie in een kommetje. Hak de peterselie en de knoflook zeer fijn. Roer ze vervolgens door de olie in het kommetje. Rol de bolletjes deeg uit tot een dikte van 1/2 cm. Bestrijk het deeg aan beide kanten met de op smaak gebrachte olie. Verhit de grillpan en grill het uitgerolde naanbrood ca 2 minuten per kant of tot het goudbruin kleurt. Je kunt het naanbrood met 2 stuks tegelijk ook in een op 250 C voorverwarmde oven bakken. Bak je de broden op een bakplaat draai ze dan na 2 à 3 minuten om en bak ze tot ook de andere kanten goudbruin kleuren. Heeft de oven een pizzasteen dan zal omdraaien niet nodig zijn. Info Naan is het Indiase brood bij uitstek. Het wordt bijna overal bij gegeten, met name bij curries en andere pittige gerechten. Je kunt de broodjes warm houden door ze in aluminiumfolie te wikkelen of in een schaal met een theedoek te leggen die je over de naan heen vouwt. In India wordt naan traditioneel gebakken in een tandoor of klei-oven.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|