R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MUSTIKKAKEITTO

blauwe bessensoep, dessert, 4 p., Finland






4 koppen blauwe bessen
3/4 kop suiker
1 kaneelstokje
sap en rasp van 1 citroen
2 el maizena
zout naar smaak

voor erbij:
slagroom


Bereiding

Doe de blauwe bessen en 3 koppen water in een pan en breng ze op hoge temperatuur aan de kook.
Verlaag de temperatuur en laat de bessen onder af en toe roeren ca 12 minuten zachtjes garen. 

Plaats een zeef op een andere pan of op een kom en giet er de bessen met de kookvloeistof door. Druk de pulp in de zeef met een lepel aan, zodat er zoveel mogelijk sap aan onttrokken wordt.

Doe de vloeistof terug in de pan, voeg de suiker, het kaneelstokje, het sap en de rasp van de citroen toe en breng het geheel aan de kook.

Meng in een kommetje de maizena en 2 eetlepels koud water.
Voeg het mengsel aan de soep toe en laat de soep terwijl je roert, dikker worden (ca 3 minuten).

Verwijder het kaneelstokje en voeg zout naar smaak toe.
Serveer de soep met slagroom.


Info

Traditiegetrouw trekt menige Fin er in de zomer op uit om bessen, waaronder de blauwe bes, te plukken en in te maken.  Dankzij het vele zomerlicht zijn Finse bessen zeer vitaminerijk en extra zoet.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________