R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
MUSTIKKAKEITTO
blauwe bessensoep, dessert, 4 p., Finland
4 koppen blauwe bessen 3/4 kop suiker 1 kaneelstokje sap en rasp van 1 citroen 2 el maizena zout naar smaak voor erbij: slagroom Bereiding Doe de blauwe bessen en 3 koppen water in een pan en breng ze op hoge temperatuur aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de bessen onder af en toe roeren ca 12 minuten zachtjes garen. Plaats een zeef op een andere pan of op een kom en giet er de bessen met de kookvloeistof door. Druk de pulp in de zeef met een lepel aan, zodat er zoveel mogelijk sap aan onttrokken wordt. Doe de vloeistof terug in de pan, voeg de suiker, het kaneelstokje, het sap en de rasp van de citroen toe en breng het geheel aan de kook. Meng in een kommetje de maizena en 2 eetlepels koud water. Voeg het mengsel aan de soep toe en laat de soep terwijl je roert, dikker worden (ca 3 minuten). Verwijder het kaneelstokje en voeg zout naar smaak toe. Serveer de soep met slagroom.
Info
Traditiegetrouw trekt menige Fin er in de zomer op uit om bessen, waaronder de blauwe bes, te plukken en in te maken. Dankzij het vele zomerlicht zijn Finse bessen zeer vitaminerijk en extra zoet.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |