R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MURG MOTIJA SHORBA
kippensoep met cashewnoten en koriander, 4 p., India





50 g kipfilet, in blokjes gesneden
2 el gember-knoflookpasta
2 el cashewnoten
3 dl kokosmelk
zout naar smaak
enkele takjes verse koriander, fijngehakt


Bereiding


Doe de cashenoten in een kommetje en giet er zoveel water bij dat de noten onder staan. Laat de noten 30 minuten wellen.

Breng in een pannetje de kipfilet met 3 dl water aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de kip gaar worden.

Blend de gember-knoflookasta met de uigelekte cashewnoten en wat kokosmelk tot een gladde pasta.

Doe de pasta in een pan en roer er de rest van de kokosmelk door.

Giet het kookwater van de kip door een zeef bij het pasta-kokosmelkmengsel. Breng het geheel op laag vuur op temperatuur.
Voeg er zout naar smaak aan toe.

Trek de blokjes kippenvlees met 2 vorken uit elkaar. Verdeel het kippenvlees over 4 kommen en schenk er de soep op.
Strooi er de fijngehakte koriander over.

Direkt serveren.


Info


In de Indiase keuken tref je weinig voorgerechten of soepen aan. Traditioneel worden alle gerechten tegelijkertijd geserveerd en wat wij een voorgerecht zouden noemen staat gewoon bij de rest op tafel. omdat een soepje onderdeel uitmaakt van een maaltijd zijn de porties minder groot dan wij als voorgerecht gewend zijn.

Murg motya shorba is een fluweelzacht soepje dat een oppepper krijgt van de koriander. Serveer er wat brood bijvoorbeeld naan bij.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________