![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kippensoep met cashewnoten en koriander, 4 p., India ![]() 50 g kipfilet, in blokjes gesneden 2 el gember-knoflookpasta 2 el cashewnoten 3 dl kokosmelk zout naar smaak enkele takjes verse koriander, fijngehakt Bereiding Doe de cashenoten in een kommetje en giet er zoveel water bij dat de noten onder staan. Laat de noten 30 minuten wellen. Breng in een pannetje de kipfilet met 3 dl water aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de kip gaar worden. Blend de gember-knoflookasta met de uigelekte cashewnoten en wat kokosmelk tot een gladde pasta. Doe de pasta in een pan en roer er de rest van de kokosmelk door. Giet het kookwater van de kip door een zeef bij het pasta-kokosmelkmengsel. Breng het geheel op laag vuur op temperatuur. Voeg er zout naar smaak aan toe. Trek de blokjes kippenvlees met 2 vorken uit elkaar. Verdeel het kippenvlees over 4 kommen en schenk er de soep op. Strooi er de fijngehakte koriander over. Direkt serveren. In de Indiase keuken tref je weinig voorgerechten of soepen aan. Traditioneel worden alle gerechten tegelijkertijd geserveerd en wat wij een voorgerecht zouden noemen staat gewoon bij de rest op tafel. omdat een soepje onderdeel uitmaakt van een maaltijd zijn de porties minder groot dan wij als voorgerecht gewend zijn. Murg motya shorba is een fluweelzacht soepje dat een oppepper krijgt van de koriander. Serveer er wat brood bijvoorbeeld naan bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|