![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk ![]() 2 rollen bladerdeeg 250 g champignons 4 schijven gekookte ham 1 ui 100 g munster 1 dl slagroom 1 koffielepel maizena 1 eetlepel olijfolie 1 eigeel Bereiding Snijd de ui in stukjes en de champignons in schijfjes of partjes. Bak de stukjes ui in de olijfolie tot ze kleur krijgen. Voeg de schijfjes champignon toe en laat ze op lage temperatuur een minuut of 10 meegaren. Snijd de ham in stukjes en voeg die aan het pannetje met het ui-champignonmengsel toe. Laat ze 5 minuten meegaren. Los de maizena op in 3 eetlepels koud water. Voeg de slagroom en het maizenamengsel toe. Verhoog de temperatuur zodat het geheel kan indikken. Snijd de munster in stukjes, voeg die aan de bereiding toe en breng die verder op smaak met zout en peper. Pas op met zout omdat de kaas ook behoorlijk wat zout bevat. Verwarm de oven voor (200 C). Stort de "vulling" in een ronde met bladerdeeg beklede taartvorm en bedek de vulling eveneens met bladerdeeg. Sluit de taart door de randen van de onderste en de bovenste laag bladerdeeg samen tussen duim en wijsvinger stukje voor stukjes samen te drukken. Versier de taart indien gewenst met overgebleven bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant van de taart licht met losgeklopt eigeel. Plaats de taart in het midden van de oven en stel de baktijk in op 40 minuten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|