R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MUNSTERTAART MET HAM EN CHAMPIGNONS
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk




2 rollen bladerdeeg
250 g champignons
4 schijven gekookte ham
1 ui
100 g munster
1 dl slagroom
1 koffielepel maizena
1 eetlepel olijfolie
1 eigeel


Bereiding


Snijd de ui in stukjes en de champignons in schijfjes of partjes.

Bak de stukjes ui in de olijfolie tot ze kleur krijgen.
Voeg de schijfjes champignon toe en laat ze op lage temperatuur een minuut of 10 meegaren.
 
Snijd de ham in stukjes en voeg die aan het pannetje met het ui-champignonmengsel toe. Laat ze 5 minuten meegaren.

Los de maizena op in 3 eetlepels koud water.

Voeg de slagroom en het maizenamengsel toe. Verhoog de temperatuur zodat het geheel kan indikken.

Snijd de munster in stukjes, voeg die aan de bereiding toe en breng die verder op smaak met zout en peper. Pas op met zout omdat de kaas ook behoorlijk wat zout bevat.

Verwarm de oven voor (200 C).

Stort de "vulling" in een ronde met bladerdeeg beklede taartvorm en bedek de vulling eveneens met bladerdeeg. Sluit de taart door de randen van de onderste en de bovenste laag bladerdeeg samen tussen duim en wijsvinger stukje voor stukjes samen te drukken.

Versier de taart indien gewenst met overgebleven bladerdeeg.

Bestrijk de bovenkant van de taart licht met losgeklopt eigeel.

Plaats de taart in het midden van de oven en stel de baktijk in op 40 minuten.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________