R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| linzen-rijstschotel met gekarameliseerde uien, 6 p., Libanon 1350 g witte uien, in dunne ringen gesneden 1/3 kop olijfolie óf 2 1/2 el boter en 2 1/2 el plantaardige olie 1 1/2 kop bruine of groene linzen 2 koppen witte of bruine langkorrelrijst 1/4 el gemalen kaneel 1/4 el gemalen komijn zout en peper platte peterselie, fijngehakt verder: yoghurt of zure room Bereiding Snijd de uien in dunne ringen. Gebruik daar een mandoline voor als je die hebt. Verhit de olijfolie of de boter en de olie in een grote koeken/hapjespan en voeg de uiringen toe. Laat de uien op matige hitte gedurende 45 minuten zacht worden. Strooi wat zout over de uiringen en roer zo nu en dan. Verhoog de temperatuur en bak de uien terwijl je vaak roert nog een minuut of 20 of tot ze diep bruin gekleurd zijn. Deglaceer de pan indien gewenst met een scheut witte wijn (niet authentiek maar wel smaakverhogend). Kook ondertussen in 2 aparte pannen de linzen en de rijst (zie de verpakking voor de kooktijden). Meng in een grote kom de rijst, de linzen, de specerijen en de helft van de uien en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de mujadara over op een serveerschaal, schep er de rest van de uiringen op en strooi er de peterselie over. Zet een kom met dikke (Griekse of Turkse) yoghurt op tafel en laat ieder naar eigen smaak yoghurt aan de mujadara toevoegen. Gaat mooi samen met een komkommersalade. Mujadara wordt in het het hele Midden Oosten bereid. De basis -linzen, uien en rijst- is overal hetzelfde maar de toevoegingen -in dit recept komijn en kaneel- zijn betrekkelijk variabel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |