|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| chocolademousse-taart met cranberries, 8 à 10 p., Duitsland voor het biscuit-deeg: 6 eieren 150 g suiker 2 el heet water 110 g patentbloem 30 g maizena 20 g cacao 1 tl bakpoeder voor de crème: 200 g bittere chocolade (cacaogehalte 70 procent) zes blaadjes witte gelatine 500 ml slagroom 75 g suiker 3 el water 6 g instant-espressopoeder 300 g cranberries 20 g bittere chocolade (cacaogehalte 70 procent) Bereiding Splits de eieren. Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg er tijdens het kloppen 100 g suiker aan toe. Klop in een andere kom de eidooiers waaraan 50 g suiker en 2 eetlepels water zijn toegevoegd schuimig. Vouw met een spatel het eiwit door het eigeel. Zeef de bloem, de maizena, de cacao en het bakpoeder boven de kom met het eimengsel en vouw ze er doorheen. Verwarm de oven voor (180 C). Bekleed de bodem van een springvorm (diameter 26 cm) met bakpapier. Stort het beslag in de springvorm. Zet de taartbodem in de vooverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten. Laat de taartbodem een kwartier afkoelen. Neem de taartbodem uit de vorm en snijd die in 3 lagen. Voor de crème: Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukken. Zet de kom op een pan met heet water en laat de chocolade smelten. Week de gelatine vijf ninuten in koud water. Klop de slagroom met 75 g suiker stijf. Schaaf 20 g chocolade. Kook het water in een pannetje en los er de instantkoffie in op. Knijp de gelatine uit en laat die in de espresso oplossen. Roer het expresso-gelatinemengsel door de slagroom. Roer er vervolgens de gesmolten chocolade door. Houd 6 flinke eetlepels crème en 1/3 deel cranberries achter voor het decoreren van de taart. Maak de rest van de cranberries fijn en schep de stukjes door de crème. Bestrijk de 3 lagen taartlagen met het crèmemengsel en plaats ze op elkaar. Bestrijk ook de zijkant van de taart met de crème. Maak de taart op met de bewaarde crème en cranberries. Strooi het chocoladeschaafsel over de taart. Dit is een bijzonder lekkere taart. Duits gebak op zijn best, zoals gewoonlijk minder zoet dan Nederlands gebak. De cranberries zorgen met hun scherpe zuurtje voor een perfect contrast. Als je het lastig vindt de taartbodem in drie lagen te snijden, volsta dan met 2 lagen. Breng dan wel een dikkere laag crème aan.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|