R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 MOUSSE AU CHOCOLAT-TORTE MIT PREISELBEEREN
chocolademousse-taart met cranberries, 8 à 10 p., Duitsland

reeks 515 (141K)



voor het biscuit-deeg:
6 eieren
150 g suiker
2 el heet water
110 g patentbloem
30 g maizena
20 g cacao
1 tl bakpoeder

voor de crème:
200 g bittere chocolade (cacaogehalte 70 procent)
zes blaadjes witte gelatine
500 ml slagroom
75 g suiker
3 el water
6 g instant-espressopoeder
300 g cranberries
20 g bittere chocolade (cacaogehalte 70 procent)


Bereiding


Splits de eieren.
Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg er tijdens het kloppen 100 g suiker aan toe.
Klop in een andere kom de eidooiers waaraan 50 g suiker en 2 eetlepels water zijn toegevoegd schuimig.
Vouw met een spatel het eiwit door het eigeel.

Zeef de bloem, de maizena, de cacao en het bakpoeder boven de kom met het eimengsel en vouw ze er doorheen.

Verwarm de oven voor (180 C).

Bekleed de bodem van een springvorm (diameter 26 cm) met bakpapier.
Stort het beslag in de springvorm.
Zet de taartbodem in de vooverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten.

Laat de taartbodem een kwartier afkoelen.
Neem de taartbodem uit de vorm en snijd die in 3 lagen.

Voor de crème:
Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukken.
Zet de kom op een pan met heet water en laat de chocolade smelten.

Week de gelatine vijf ninuten in koud water.
Klop de slagroom met 75 g suiker stijf.
Schaaf 20 g chocolade.
Kook het water in een pannetje en los er de instantkoffie in op.
Knijp de gelatine uit en laat die in de espresso oplossen.

Roer het expresso-gelatinemengsel door de slagroom.
Roer er vervolgens de gesmolten chocolade door.

Houd 6 flinke eetlepels crème en 1/3 deel cranberries achter voor het decoreren van de taart.

Maak de rest van de cranberries fijn en schep de stukjes door de crème.
Bestrijk de 3 lagen taartlagen met het crèmemengsel en plaats ze op elkaar.
Bestrijk ook de zijkant van de taart met de crème.

Maak de taart op met de bewaarde crème en cranberries.
Strooi het chocoladeschaafsel over de taart.


Info


Dit is een bijzonder lekkere taart. Duits gebak op zijn best, zoals gewoonlijk minder zoet dan Nederlands gebak.
De cranberries zorgen met hun scherpe zuurtje voor een perfect contrast.
Als je het lastig vindt de taartbodem in drie lagen te snijden, volsta dan met 2 lagen. Breng dan wel een dikkere laag crème aan.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________