![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| mosselen, 4 p., Frankrijk ![]() 2 kilo mosselen 45 g boter 1 grote ui of 2 sjalotjes, gehakt 1/2 stengel bleekselderij, gehakt 1 à 2 tenen knoflook, geperst 100 ml witte wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm 120 ml room 2 el gehakte peterselie zout en peper Bereiding Borstel de mosselen en verwijder de baarden indien nodig (bij voorverpakte mosselen is dat in de regel al gebeurd). Verwijder de geopende exemplaren die niet sluiten als je ze tegen je werkblad tikt. Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui, bleekselderij en knoflook op een matig vuur tot de ui zacht is maar niet bruin. Voeg de wijn, het laurierblad en de tijm toe en draai het vuur hoog. Voeg als de wijn kookt de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur minimaal drie minuten garen. Schud de pan af en toe. Geef de mosselen een paar minuten extra kooktijd als ze niet of onvoldoende geopend zijn. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Verwijder de mosselen die niet geopend zijn. Giet het kookvocht door een fijne zeef boven een schone pan om eventueel zand en vuil te verwijderen. Voeg de room aan het kookvocht toe en verwarm de saus zonder deze te laten koken. Breng de saus op smaak met wat peper. Verdeel de mosselen over vier ruime, diepe borden en giet er de saus over. Garneer met wat peterselie. Serveer knapperig brood bij de mosselen. De Franse meesterkok Raymond Blanc bereidt deze Normandische klassieker anders. Hij gebruikt minder boter (1 eetlepel), 1 kleine ui, géén knoflook, ook geen bleekselderij en aanzienlijk meer laurier (4 blaadjes), meer tijm (8 takjes), minder room en wat meer peterselie (3 eetlepels). Dat is een mooi alternatief voor mensen die niet van knoflook houden of geen knoflook verdragen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|