|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
rijke rijstschotel, 4 p., Iranrijke rijstschotel, 4 p., Iran 400 g basmatirijst 750 ml water 800 g kippendijfilets 80 g barberries (de bessen van een berberis-variant) of cranberries 50 g halve amandelen 50 g pistachenootjes, gehalveerd of gehakt 50 g rozijnen 100 g sinaasappelschil 2 el suiker 1 grote ui 1 tl saffraan 2 el olie zout en zwarte peper Bereiding Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel(s). Verwijder -indien nodig- met een mesje het wit van de schil. Snijd de schil in heel dunne reepjes (julienne). Verhit op hoog vuur de helft van de olie in een grote steelpan. Voeg de ui toe en bak die, terwijl je af en toe roert, 10 minuten of tot de stukjes goudbruin gekleurd zijn. Terzijde zetten. Verhit de resterende olie in de pan en bak daarin de helft van het kippenvlees een minuut of vijf tot het aan alle kanten gebruind is. Terzijde zetten. Doe dat ook zo met de andere helft van het vlees. Doe de cranberries in de pan en strooi er de suiker over. Kook ze al roerend een minuut tot ze doorgewarmd zijn. Doe de ui en de kip terug in de pan. Voeg de rozijnen, saffraan, rijst, water en de helft van de fijngesneden sinaasappelschil toe en meng alle ingrediënten. Breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en doe het deksel op de pan. Haal, als de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd de pan van het vuur. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 5 minuten nagaren. Maak met een vork de rijst los. Voeg de helft van de amandelen en de pistachenoten toe en roer die door de rijst. Schep de rijst op een serveerschaal en strooi er de rest van de amandelen, pistachenoten en de reepjes oranjeschil over. Morasah-Polow is een uitgebreide rijstschotel die vooral bij bruiloften geserveerd wordt. Moarasah-Polow betekent zoveel als "rijst met juwelen". Dat is zo'n gekke benaming nog niet voor rijst met "gouden" amandelen, groene pistachenoten en robijnrode bessen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |