R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MORASAH POLOW
rijke rijstschotel, 4 p., Iranrijke rijstschotel, 4 p., Iran





400 g basmatirijst
750 ml water
800 g kippendijfilets
80 g barberries (de bessen van een berberis-variant) of cranberries
50 g halve amandelen
50 g pistachenootjes, gehalveerd of gehakt
50 g rozijnen
100 g sinaasappelschil
2 el suiker
1 grote ui
1 tl saffraan
2 el olie
zout en zwarte peper


Bereiding


Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel(s).
Verwijder -indien nodig- met een mesje het wit van de schil.
Snijd de schil in heel dunne reepjes (julienne).

Verhit op hoog vuur de helft van de olie in een grote steelpan.
Voeg de ui toe en bak die, terwijl je af en toe roert, 10 minuten of tot de stukjes goudbruin gekleurd zijn. Terzijde zetten.

Verhit de resterende olie in de pan en bak daarin de helft van het kippenvlees een minuut of vijf tot het aan alle kanten gebruind is. Terzijde zetten.
Doe dat ook zo met de andere helft van het vlees.
Doe de cranberries in de pan en strooi er de suiker over.
Kook ze al roerend een minuut tot ze doorgewarmd zijn.
Doe de ui en de kip terug in de pan.
Voeg de rozijnen, saffraan, rijst, water en de helft van de fijngesneden sinaasappelschil toe en meng alle ingrediënten.
Breng het geheel aan de kook.
Draai dan het vuur laag en doe het deksel op de pan.
Haal, als de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd de pan van het vuur. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.

Maak met een vork de rijst los.
Voeg de helft van de amandelen en de pistachenoten toe en roer die door de rijst.
Schep de rijst op een serveerschaal en strooi er de rest van de amandelen, pistachenoten en de reepjes oranjeschil over.


Info


Morasah-Polow is een uitgebreide rijstschotel die vooral bij bruiloften geserveerd wordt. Moarasah-Polow betekent zoveel als "rijst met juwelen". Dat is zo'n gekke benaming nog niet voor rijst met "gouden" amandelen, groene pistachenoten en robijnrode bessen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________