R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 MONASTRIKA CORBA
groentensoep zoals bereid in het klooster, 4 p., Bulgarije

800 g gekookte bonen, soort naar keuze
2 el olijfolie
200 g tomatenpuree
2 kleine wortels, gehakt
1 kleine knolselderij, fijngesneden
1 plak bacon van 150 g, in blokjes
2 middelgrote rode chilies, fijngehakt
8 grote blaadjes munt, fijngehakt
1 el peterselie
1 l kippenbouillon


Bereiding


Verhit de olie in een pan en bak er de blokjes bacon 2 minuten in.

Voeg de tomatenpuree, wortels, selderij en chilipepers toe en bak ze 10 minuten mee.

Voeg de bouillon, de bonen en de munt toe. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag.
Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.

Roer de peterselie door de soep.


Info


Monastrika Corba (kloostersoep) is een klassiek Bulgaarse gemengde groenten- en bonensoep op smaak gebracht met bacon, chilipepers en bouillon.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________