R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| groentensoep zoals bereid in het klooster, 4 p., Bulgarije 800 g gekookte bonen, soort naar keuze 2 el olijfolie 200 g tomatenpuree 2 kleine wortels, gehakt 1 kleine knolselderij, fijngesneden 1 plak bacon van 150 g, in blokjes 2 middelgrote rode chilies, fijngehakt 8 grote blaadjes munt, fijngehakt 1 el peterselie 1 l kippenbouillon Bereiding Verhit de olie in een pan en bak er de blokjes bacon 2 minuten in. Voeg de tomatenpuree, wortels, selderij en chilipepers toe en bak ze 10 minuten mee. Voeg de bouillon, de bonen en de munt toe. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer de peterselie door de soep. Info Monastrika Corba (kloostersoep) is een klassiek Bulgaarse gemengde groenten- en bonensoep op smaak gebracht met bacon, chilipepers en bouillon.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |