R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MIXED TOSTADOS
gemengd "geroosterd", 12 stuks, Mexico

12 tortillas (diameter 13 cm), licht gebakken,

225 g frijoles refritos
vinaigrette dressing
ijsbergsla, in repen gescheurd
350 g gekookte aardappels, in blokjes
2 gekookte kipfilets, in stukjes geplukt
225 g guacamole
vers geraspte parmezaan
ingemaakte chipotle chili's, in reepjes


Bereiding


Klik hier voor het recept tortillas.

Klik hier voor het recept frijoles refritos of hier voor refried beans.

Klik hier voor het recept guacamole.

Snijd de aardappels in blokjes en kook ze. Laat ze afkoelen en overgiet ze dan met een vinaigrettedressing bestaande uit een mengsel van 3 à 4 delen olie op 1 deel azijn, op smaak gebracht met zout en peper.

Beleg de tortillas met een dun laagje bonen, daarop een laagje sla, een laag aardappelblokjes, een laagje "shredded" kip, een laagje guacamole en wat geraspte kaas. Eindig met wat reepjes chipotle of leg er die naast. Chipotle is een flink hete chili en het is aan te bevelen je tafelgenoten zelf de hoeveelheid chili te laten bepalen.
 

Info

 
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________
 
•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________