R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MIXED SPICE
specerijenmix, Engeland

1 tl gemalen allspice
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
2 tl gemalen foelie
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen gember



Bereiding


Meng de 7 specerijen.

Bewaar het mengsel in een luchtdicht te sluiten verpakking, bij voorkeur op een wat donkere plaats.



Info


Mixed spice wordt met name in Engeland veelvuldig gebruikt om gebak of gebakken gerechten een specifiek "warme" smaak te verlenen. Dat kunnen hartige gerechten zijn maar het zijn vooral zoete gerechten die bereid zijn of worden met mixed spice. Om er een paar te noemen: cakes in tal van varianten, reden waarom mixed spice ook wel cake spice wordt genoemd, puddings, inclusief de fameuze Christmas pudding, taarten, koekjes, broden zoals gingerbread, pannenkoeken, cupcakes .....

Een van de recepten op deze site met mixed spice als ingrediënt is "kokos - zoete aardappelpudding".




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________