|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Argentinië Australië België Brazilie Bulgarije Canada Caraïben Chili China Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Griekenland Guatemala Guatemale Ierland India Indonesië Iran Israël Italië Japan Kazachstan Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Noorwegen Oostenrijk Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Tanzania Thailand Tibet Tjechië Turkije Tunesië Venezuela U.S.A. Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Missisippi-"moddertaart", 8 à 10 p., Verenigde Staten voor de bodem: 200 g digestive biscuits 60 g boter, in blokjes 60 g pure chocolade, gehakt voor de vulling: 180 g pure chocolade 180 g boter 4 grote eieren 180 g rietsuiker 200 ml slagroom voor de topping: 100 ml slagroom 2 à 3 el poedersuiker voor de garnering chocoladeschaafsel Bereiding Doe de digestives in een plastic zak en rol/sla er met de deegrol op tot de koekjes gelijkmatig zijn verkruimeld. Doe de kruimels in een grote kom. Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Meng het boter-chocolademengsel met de koekkruimels. Doe het chocolade-koekkruimmengsel in een met bakpapier beklede springvorm met een diameter van 23 cm. Druk het mengsel gelijkmatig tegen de bodem en het onderste deel van de zijkant van de springvorm. Zet de spingvorm in de koelkast en laat de taartbodem hard worden. Verwarm de oven voor op 160 C. Smelt voor de vulling van de taart de chocolade met de boter au bain marie. Terzijde zetten en iets af laten koelen. Mix in een kom de eieren en rietsuiker tot het volume is verdubbeld. Klop er de room door en spatel dit mengsel door het wat afgekoelde chocolade-botermengsel. Schenk dit mengsel over de koekjesbodem en zet de taart in de oven. De baktijd bedraagt 45 minuten. Laat de taart helemaal afkoelen voor je de springvorm verwijderd. Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker tot zachte pieken. Bestrijk de bovenkant van de taart met de room en strooi er wat chocoladeschaafsel over. Als dit modder is dan is het hemelse modder want dit is een fantastisch lekkere chocoladetaart. Laat de taart 30 minuten voor het serveren op kamertemperatuur komen, zodat de chocolade en chocoladevulling niet te hard zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Tapas • Appetizers Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ • Groenten • Fruit ______________ • Brood • Granen • Noedels • Pasta • Rijst • Aardappels • Linzen • Bonen ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen Vlees: • Rund • Varken • Lam • Diversen Vis/Zeevruchten Kazen Eieren ______________ Paddenstoelen Noten en Zaden Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Maten en gewichten Contact ______________ |
---|