R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten














































Internationaal

Landen:


Afghanistan
Algerije
Argentinië
Australië
België
Brazilie
Bulgarije
Canada
Caraïben
Chili
China
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Guatemala
Guatemale
Ierland
India
Indonesië
Iran
Israël
Italië
Japan
Kazachstan
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Noorwegen
Oostenrijk
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Tanzania
Thailand
Tibet
Tjechië
Turkije
Tunesië
Venezuela
U.S.A.
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
- MISSISIPPIMUDPIE -
Missisippi-"moddertaart", 8 à 10 p., Verenigde Staten

reeks 515 (141K)



voor de bodem:
200 g digestive biscuits
60 g boter, in blokjes
60 g pure chocolade, gehakt

voor de vulling:
180 g pure chocolade
180 g boter
4 grote eieren
180 g rietsuiker
200 ml slagroom

voor de topping:
100 ml slagroom
2 à 3 el poedersuiker

voor de garnering
chocoladeschaafsel


Bereiding


Doe de digestives in een plastic zak en rol/sla er met de deegrol op tot de koekjes gelijkmatig zijn verkruimeld. Doe de kruimels in een grote kom.
Smelt de boter en de chocolade au bain marie.
Meng het boter-chocolademengsel met de koekkruimels.
Doe het chocolade-koekkruimmengsel in een met bakpapier beklede springvorm met een diameter van 23 cm.
Druk het mengsel gelijkmatig tegen de bodem en het onderste deel van de zijkant van de springvorm.
Zet de spingvorm in de koelkast en laat de taartbodem hard worden.

Verwarm de oven voor op 160 C.

Smelt voor de vulling van de taart de chocolade met de boter au bain marie. Terzijde zetten en iets af laten koelen.
Mix in een kom de eieren en rietsuiker tot het volume is verdubbeld.
Klop er de room door en spatel dit mengsel door het wat afgekoelde chocolade-botermengsel.

Schenk dit mengsel over de koekjesbodem en zet de taart in de oven. De baktijd bedraagt 45 minuten.
Laat de taart helemaal afkoelen voor je de springvorm verwijderd.
Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker tot zachte pieken.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de room en strooi er wat chocoladeschaafsel over.


Info


Als dit modder is dan is het hemelse modder want dit is een fantastisch lekkere chocoladetaart.

Laat de taart 30 minuten voor het serveren op kamertemperatuur komen, zodat de chocolade en chocoladevulling niet te hard zijn.


Home

Rubrieken:

Hapjes:
•  Tapas
•  Appetizers

Voorgerechten:
•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

•  Groenten
•  Fruit
______________

•  Brood
•  Granen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
•  Aardappels
•  Linzen
•  Bonen
______________

Gevogelte:
•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen

Vlees:
•  Rund
•  Varken
•  Lam
•  Diversen

Vis/Zeevruchten

Kazen

Eieren
______________

Paddenstoelen

Noten en Zaden

Dressings en
Sauzen


Kruiden en Specerijen
______________

Specials

Maten en
gewichten


Contact
______________