R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Italië 150 g grote witte bonen, bij voorkeur cannellinibonen 2 el olijfolie 125 g pancetta, in blokjes 1 grote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 grote wortel, in plakjes 2 stengels bleekselderij, in schijfjes 1 blik tomatenblokjes 1 1/2 à 2 l kippenbouillon 1 laurierblad diverse soorten groenten als courgette, sperziebonen, peultjes, selderij, doperwten, witte kool, prei, aardappel et cetera 150 g pasta 4 el parmezaanse kaas, geraspt 1 handjevol verse basilicum, grof gehakt Bereiding Laat gedroogde bonen een nacht weken in water. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit daar een minuut of tien de ui, knoflook en blokjes pancetta in. Voeg de stukjes wortel en bleekselderij toe en bak die 5 minuten mee. Voeg het blikje tomatenblokjes toe. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de bonen toe (gedroogde en geweekte bonen eerst beetgaar koken) en laat de soep verder op laag vuur zachtjes trekken. Voeg enkele soorten groenten naar keuze toe samen met de pasta. Verwijder als de pasta beetgaar is het laurierblaadje en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de basilicum toe en schep de soep op borden. Strooi er wat parmezaanse kaas over. Minestra is Italiaans voor soep, minestrone is daar het vergrootwoord van. Minestrone is dus letterlijk "grote soep" en dat is zo gek nog niet gezien de vele ingrediënten die de soep kan bevatten. Een vast omlijnd recept voor minestrone bestaat er eigenlijk niet, omdat de soep bereid wordt met groenten die op een bepaald moment vers voorhanden zijn. De rijk gevulde soep kan goed dienst doen als maaltijdsoep zeker als je daar rustiek brood of ciabatta bij serveert. In de winter kun je de soep nog "rijker" maken met aardappels en stukjes vlees of gehaktballetjes. De soep kan behalve met basilicum op smaak gebracht worden met peterselie, salie, majoraan en natuurlijk oregano. Omdat bonen langer moeten koken dan de meeste groenten, kun je die het beste van te voren vast beetgaar koken. De soep is het lekkerst als de groenten nog een "bite" hebben, kook ze dus niet te lang. Je kunt de soep gerust van te voren maken en later opwarmen. De soep is ook goed in te vriezen. In beide gevallen verdient het aanbeveling nog geen pasta aan de soep toe te voegen. Kook wat pasta beetgaar voor je de soep opdient en voeg er die pas op het laatste moment aan toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |