R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MINESTRONE-SOEP
4 à 6 p., Italië





150 g grote witte bonen, bij voorkeur cannellinibonen
2 el olijfolie
125 g pancetta, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 grote wortel, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in schijfjes
1 blik tomatenblokjes
1 1/2 à 2 l kippenbouillon
1 laurierblad
diverse soorten groenten als courgette, sperziebonen, peultjes, selderij, doperwten, witte kool, prei, aardappel et cetera
150 g pasta
4 el parmezaanse kaas, geraspt
1 handjevol verse basilicum, grof gehakt


Bereiding


Laat gedroogde bonen een nacht weken in water.
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit daar een minuut of tien de ui, knoflook en blokjes pancetta in.
Voeg de stukjes wortel en bleekselderij toe en bak die 5 minuten mee.
Voeg het blikje tomatenblokjes toe.
Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de bonen toe (gedroogde en geweekte bonen eerst beetgaar koken) en laat de soep verder op laag vuur zachtjes trekken.
Voeg enkele soorten groenten naar keuze toe samen met de pasta.
Verwijder als de pasta beetgaar is het laurierblaadje en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg de basilicum toe en schep de soep op borden.
Strooi er wat parmezaanse kaas over.


Info


Minestra is Italiaans voor soep, minestrone is daar het vergrootwoord van. Minestrone is dus letterlijk "grote soep" en dat is zo gek nog niet gezien de vele ingrediënten die de soep kan bevatten.
Een vast omlijnd recept voor minestrone bestaat er eigenlijk niet, omdat de soep bereid wordt met groenten die op een bepaald moment vers voorhanden zijn.
De rijk gevulde soep kan goed dienst doen als maaltijdsoep zeker als je daar rustiek brood of ciabatta bij serveert.
In de winter kun je de soep nog "rijker" maken met aardappels en stukjes vlees of gehaktballetjes.
De soep kan behalve met basilicum op smaak gebracht worden met peterselie, salie, majoraan en natuurlijk oregano.
Omdat bonen langer moeten koken dan de meeste groenten, kun je die het beste van te voren vast beetgaar koken.
De soep is het lekkerst als de groenten nog een "bite" hebben, kook ze dus niet te lang.
Je kunt de soep gerust van te voren maken en later opwarmen. De soep is ook goed in te vriezen. In beide gevallen verdient het aanbeveling nog geen pasta aan de soep toe te voegen. Kook wat pasta beetgaar voor je de soep opdient en voeg er die pas op het laatste moment aan toe.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________