R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MILANESA DE CARNE
gepaneerde steaks, 4 p., Paraguay

900 g tenderloin- of sirloin steak, heel dun gesneden en platgeslagen
3 eieren
3 el melk of water
4 koppen broodkruim of panko
4 koppen tarwebloem
3 el adobo
1 tl zout of naar smaak
1 tl knoflookpoeder
2 tl gedroogde peterselie
het sap van 4 limoenen of 4 el rijstazijn
2 el rijstazijn
1 el gemalen zwarte peper of naar smaak
5 tenen knoflook, fijngehakt of geperst
1 1/2 à 2 koppen water, voldoende om er de steaks mee te bedekken

voor het eimengsel:
1 tl knoflookpoeder gemengd met 1 tl gemalen zwarte peper


Bereiding


Meng  in een grote kom het limoensap, de azijn, water, gehakte knoflook, knoflookpoeder, zout, adobo en gemalen zwarte peper.
Voeg de steak(s) toe en laat die minstens een half uur of een hele nacht marineren.

Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de melk en het knoflook/pepermengsel toe en meng ze met de eieren.

Verdeel het broodkruim over een groot bord en zet het terzijde.
Verdeel de bloem over een groot bord en zet het ook terzijde.
Zet een ruime schaal klaar waarop je de steaks kunt leggen als ze gepaneerd zijn.

Haal met een keukentang de steaks aan beide kanten door de bloem. Schud overtollige bloem af en haal ze dan door het eimengsel. Laat overtollig eimengsel afdruppen en haal ze dan door het broodkruim. Druk ze wat aan om ervoor te zorgen dat ze er grondig mee bedekt zijn.
Leg de steaks op de klaargezette schaal.

Verhit in een  grote pan een laag olie van 7 1/2 centimeter. Verzeker je ervan dat de olie heet is, voor je steaks erin laat zakken. Bak de steaks ca 3 minuten per kant of tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en van binnen gaar.

Laat de steaks even uitlekken op keukenpapier en serveer ze vervolgens.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________