|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gepaneerde steaks, 4 p., Paraguay 900 g tenderloin- of sirloin steak, heel dun gesneden en platgeslagen 3 eieren 3 el melk of water 4 koppen broodkruim of panko 4 koppen tarwebloem 3 el adobo 1 tl zout of naar smaak 1 tl knoflookpoeder 2 tl gedroogde peterselie het sap van 4 limoenen of 4 el rijstazijn 2 el rijstazijn 1 el gemalen zwarte peper of naar smaak 5 tenen knoflook, fijngehakt of geperst 1 1/2 à 2 koppen water, voldoende om er de steaks mee te bedekken voor het eimengsel: 1 tl knoflookpoeder gemengd met 1 tl gemalen zwarte peper Bereiding Meng in een grote kom het limoensap, de azijn, water, gehakte knoflook, knoflookpoeder, zout, adobo en gemalen zwarte peper. Voeg de steak(s) toe en laat die minstens een half uur of een hele nacht marineren. Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de melk en het knoflook/pepermengsel toe en meng ze met de eieren. Verdeel het broodkruim over een groot bord en zet het terzijde. Verdeel de bloem over een groot bord en zet het ook terzijde. Zet een ruime schaal klaar waarop je de steaks kunt leggen als ze gepaneerd zijn. Haal met een keukentang de steaks aan beide kanten door de bloem. Schud overtollige bloem af en haal ze dan door het eimengsel. Laat overtollig eimengsel afdruppen en haal ze dan door het broodkruim. Druk ze wat aan om ervoor te zorgen dat ze er grondig mee bedekt zijn. Leg de steaks op de klaargezette schaal. Verhit in een grote pan een laag olie van 7 1/2 centimeter. Verzeker je ervan dat de olie heet is, voor je steaks erin laat zakken. Bak de steaks ca 3 minuten per kant of tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en van binnen gaar. Laat de steaks even uitlekken op keukenpapier en serveer ze vervolgens.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |