|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
amandelgebak, Marokko 250 g amandelen, gepocheerd 125 g suiker 1 el boter, gesmolten 1/4 tl kaneel 3 tl oranjebloesemwater 6 vellen filodeeg gesmolten boter 1 eigeel 3 el grofgehakte amandelen 4 el (of wat meer) honing optioneel: 1/4 tl Arabische gom Bereiding Pocheer de amandelen en verwijder daarna de velletjes van de noten. Doe de amandelen en de suiker in de keukenmachine en maal ze tot een korrelige massa. Doe het mengsel in een kom en voeg er de gesmolten boter, de kaneel, het oranjebloesemwater en (eventueel) de Arabische gom aan toe. Kneed de ingrediënten tot een samenhangend geheel. Verdeel de massa in 2 gelijke delen en vorm van ieder deel een staaf of rol van ca 30 cm lengte. Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe op je werkblad en bestrijk het met gesmolten boter. Leg er een vel filodeeg van dezelfde grootte op en bestrijk ook dat met boter. Leg ook daar een passend vel filodeeg op en bestrijk het met boter. Leg een amandelrol vóór op het filodeeg en rol het deeg met de vulling op. Leg de rol met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak op dezelfde manier de tweede rol. Bestrijk de rollen aan de bovenzijde en de zijkanten met eigeel. Verwarm de oven voor op 175 C. Schuif de bakplaat in de oven en bak de staven tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat het gebak wat afkoelen. "Giet" een paar eetlepels honing over iedere rol en strooi er de gehakte stukjes amandel over. Snijd het gebak (diagonaal) in stukjes van ongeveer 4 cm breed. M'hancha is een traditioneel, heerlijk zoet Marokkaans gebak dat heel geschikt is als nagerecht. Arbische gom is afkomstig van de accaciaboom en wordt veel in de voedselindustrie gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgater om de smaak te stabiliseren. Als je het achterwege laat, zal het gebak wat gemakkelijker verbrokkelen. Ik gebruik wat meer boter dan in het recept staat aangegeven (2 flinke eetlepels in plaats van 1). De amandelmassa blijft dan beter "plakken" wat het maken van de staven gemakkelijker maakt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |