R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 M'HANCHA
amandelgebak, Marokko





250 g amandelen, gepocheerd
125 g suiker
1 el boter, gesmolten
1/4 tl kaneel
3 tl oranjebloesemwater
6 vellen filodeeg
gesmolten boter
1 eigeel
3 el grofgehakte amandelen
4 el (of wat meer) honing

optioneel:
1/4 tl Arabische gom


Bereiding


Pocheer de amandelen en verwijder daarna de velletjes van de noten.



Doe de amandelen en de suiker in de keukenmachine en maal ze tot een korrelige massa.
Doe het mengsel in een kom en voeg er de gesmolten boter, de kaneel, het oranjebloesemwater en (eventueel) de Arabische gom aan toe.
Kneed de ingrediënten tot een samenhangend geheel.
Verdeel de massa in 2 gelijke delen en vorm van ieder deel een staaf of rol van ca 30 cm lengte.
Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe op je werkblad en bestrijk het met gesmolten boter.
Leg er een vel filodeeg van dezelfde grootte op en bestrijk ook dat met boter.
Leg ook daar een passend vel filodeeg op en bestrijk het met boter.
Leg een amandelrol vóór op het filodeeg en rol het deeg met de vulling op.
Leg de rol met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak op dezelfde manier de tweede rol.
Bestrijk de rollen aan de bovenzijde en de zijkanten met eigeel.

Verwarm de oven voor op 175 C.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de staven tot ze mooi goudbruin kleuren.
Laat het gebak wat afkoelen.
"Giet" een paar eetlepels honing over iedere rol en strooi er de gehakte stukjes amandel over.
Snijd het gebak (diagonaal) in stukjes van ongeveer 4 cm breed.


Info


M'hancha is een traditioneel, heerlijk zoet Marokkaans gebak dat heel geschikt is als nagerecht.
Arbische gom is afkomstig van de accaciaboom en wordt veel in de voedselindustrie gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgater om de smaak te stabiliseren. Als je het achterwege laat, zal het gebak wat gemakkelijker verbrokkelen.

Ik gebruik wat meer boter dan in het recept staat aangegeven (2 flinke eetlepels in plaats van 1). De amandelmassa blijft dan beter "plakken" wat het maken van de staven gemakkelijker maakt.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________