R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Mexico 3 grote aardappels, geschild en in stukken gesneden 2 el olie 1 rode paprika, in stukken ca 8 champignons, in vieren 1 courgette, in "bitesize" stukken 1 blik (400 g) kidney bonen 1 blik (400 g) gehakte tomaten 2 tl gerookt paprikapoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl chilipoeder zout en zwarte peper 75 g cheddar, geraspt voor de garnering: verse koriander Bereiding Verwarm de oven voor (190 C). Doe de stukken aardappel in een lage ruime bakvorm en giet er 1 eetlepel olie over. Woel of schep de stukken aardappel om tot ze allen met olie bedekt zijn. Zet de bakvorm in de oven en rooster de aardappels 45 minuten. Schep ze halverwege de tijd een keer om. Voeg de verschillende soorten groente (paprika, champignons, courgette), de kidneybonen, de gehakte tomaten, de specerijen, zout en peper naar smaak en een eetlepel olie aan de bakvorm met de stukken aardappel toe en meng alles goed. Plaats de bakvorm weer in de oven en laat die daar staan tot de groente gaar is en de tomaten een rijke saus zijn gaan vormen (30 minuten). Neem de bakvorm uit de oven en strooi de geraspte kaas over de inhoud. Plaats de bakvorm nog eens in de oven en neem er die uit als de cheddar gesmolten is (ca 15 minuten). Garneer de "Mexican bean and potato bake" met bladkoriander en serveer het gerecht. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |