R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MEXICAN BEAN AND POTATOBAKE
4 p., Mexico

3 grote aardappels, geschild en in stukken gesneden
2 el olie
1 rode paprika, in stukken
ca 8 champignons, in vieren
1 courgette, in "bitesize" stukken
1 blik (400 g) kidney bonen
1 blik (400 g) gehakte tomaten
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
zout en zwarte peper
75 g cheddar, geraspt

voor de garnering:
verse koriander


Bereiding


Verwarm de oven voor (190 C).

Doe de stukken aardappel in een lage ruime bakvorm en giet er 1 eetlepel olie over. Woel of schep de stukken aardappel om tot ze allen met olie bedekt zijn.

Zet de bakvorm in de oven en rooster de aardappels 45 minuten. Schep ze halverwege de tijd een keer om.

Voeg de verschillende soorten groente (paprika, champignons, courgette), de  kidneybonen, de gehakte tomaten, de specerijen, zout en peper naar smaak en een eetlepel olie aan de bakvorm met de stukken aardappel toe en meng alles goed.
Plaats de bakvorm weer in de oven en laat die daar staan tot de groente gaar is en de tomaten een rijke saus zijn gaan vormen (30 minuten).

Neem de bakvorm uit de oven en strooi de geraspte kaas over de inhoud.  Plaats de bakvorm nog eens in de oven en neem er die uit als de cheddar gesmolten is (ca 15 minuten).

Garneer de "Mexican bean and potato bake" met bladkoriander en serveer het gerecht.


Info












naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________