R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| sopa de habas, 4 p., Mexico 4 koppen gepelde tuinbonen 1 l groentebouillon 2 rijpe tomaten 2 tenen knoflook 1 ui 1 el citroensap zeezout en versgemalen zwarte peper 1/2 tl komijn 1/2 tl saffraanpoeder 2 el olijfolie Bereiding Kook de tuinbonen in 1/2 liter groentebouillon beetgaar. Kook verse tuinbonen afhankelijk van de grootte 5 à 8 minuten. Raadpleeg voor diepvriestuinbonen de verpakking. Voeg nog geen zout toe. Snijd terwijl de tuinbonen zachtjes garen de tomaten, knoflook en ui in grove stukken. Doe ze in de keukenmachine en pureer ze. Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg het gepureerde mengsel toe. Laat het terwijl je roert zachtjes pruttelen en iets dikker worden. Doe de beetgare tuinbonen met de bouillon, de resterende halve liter bouillon, de safraan en het komijnpoeder in de pan met de puree en breng het geheel terwijl je regelmatig roert op temperatuur. laat de soep koken tot de tuinbonen zo zacht zijn dat ze breken. Blijf roeren om aanzetten van de soep te voorkomen. Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper. De soep kan geserveerd worden. Kook tuinbonen zonder zout want dat maakt het dunne velletje taai. Je kunt tuinbonen dubbeldoppen als ze geblancheerd zijn maar dat vraagt nogal wat werk en tijd. Jonge, kleine tuinbonen met hun (nog) zachte velletje hoeven niet dubbelgedopt te worden. Nog wat.... van 1 kilo verse, ongedopte tuinbonen houd je 300 à 350 gram gedopte tuinbonen over en wat diepvriestuinbomen betreft, laat ze niet eerst ontdooien maar doe ze rechtstreeks in de pan én ga voor kleine, jong geoogste bonen die nog geen harde schil ontwikkeld hebben.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |