R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 MEXICAANSE TUINBONENSOEP
sopa de habas, 4 p., Mexico






4 koppen gepelde tuinbonen
1 l groentebouillon
2 rijpe tomaten
2 tenen knoflook
1 ui
1 el citroensap
zeezout en versgemalen zwarte peper
1/2 tl komijn
1/2 tl saffraanpoeder
2 el olijfolie


Bereiding


Kook de tuinbonen in 1/2 liter groentebouillon beetgaar. Kook verse tuinbonen afhankelijk van de grootte 5 à 8 minuten. Raadpleeg voor diepvriestuinbonen de verpakking. Voeg nog geen zout toe.

Snijd terwijl de tuinbonen zachtjes garen de tomaten, knoflook en ui in grove stukken. Doe ze in de keukenmachine en pureer ze.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg het gepureerde mengsel toe. Laat het terwijl je roert zachtjes pruttelen en iets dikker worden.

Doe de beetgare tuinbonen met de bouillon, de resterende halve liter bouillon, de safraan en het komijnpoeder in de pan met de puree en breng het geheel terwijl je regelmatig roert op temperatuur.
laat de soep koken tot de tuinbonen zo zacht zijn dat ze breken. Blijf roeren om aanzetten van de soep te voorkomen.

Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper.

De soep kan geserveerd worden.


Info


Kook tuinbonen zonder zout want dat maakt het dunne velletje taai.

Je kunt tuinbonen dubbeldoppen als ze geblancheerd zijn maar dat vraagt nogal wat werk en tijd. Jonge, kleine tuinbonen met hun (nog) zachte velletje hoeven niet dubbelgedopt te worden.

Nog wat.... van 1 kilo verse, ongedopte tuinbonen houd je 300 à 350 gram gedopte tuinbonen over en wat diepvriestuinbomen betreft, laat ze niet eerst ontdooien maar doe ze rechtstreeks in de pan én ga voor kleine, jong geoogste bonen die nog geen harde schil ontwikkeld hebben.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________