R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































   MEXICAANSE SPERZIEBONENSALADE
Mexico, salade, 4 p





450 g verse sperziebonen, in stukjes van 4 cm
1/4 kop ui, fijngesneden
2 el limoensap of witte azijn
1 el olijfolie
1/2 tl zeezout
1/2 tl gedroogde oregano
3/4 kop gehakte koriander
1/3 kop ingemaakte jalapenopepers (pot of blik), fijngesneden
1/3 kop rode ui, fijngesneden
1/2 kop verkruimelde cotija kaas of feta
1 /2 avocado, in schijfjes of blokjes van 2 1/2 cm
1 middelgrote tomaat, in 8 partjes of ...
een kop cherrytomaatjes, gehalveerd


Bereiding

Kook in een grote pan met gezouten water de sperziebonen 5 minuten.
Giet de bonen af en koel ze in koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken.

Doe de bonen in een grote kom. Roer er het limoensap of de azijn, de olijfolie, 1/4 kop ui, de in stukjes gesneden ingemaakte jalapeno's, zeezout, oregano en koriander door.
Laat de smaken een half uur intrekken.

Verdeel de sperziebonensalade over 4 borden.
Garneer de salade met de rode ui en de kaas. Schik de schijfjes avocado en de tomaatpartjes naast de salade.


Info


Cotija is een zoute Mexicaanse kaas die het meest op feta lijkt.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________