R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
|
MEXICAANSE SPERZIEBONENSALADE | Mexico, salade, 4 p 450 g verse sperziebonen, in stukjes van 4 cm 1/4 kop ui, fijngesneden 2 el limoensap of witte azijn 1 el olijfolie 1/2 tl zeezout 1/2 tl gedroogde oregano 3/4 kop gehakte koriander 1/3 kop ingemaakte jalapenopepers (pot of blik), fijngesneden 1/3 kop rode ui, fijngesneden 1/2 kop verkruimelde cotija kaas of feta 1 /2 avocado, in schijfjes of blokjes van 2 1/2 cm 1 middelgrote tomaat, in 8 partjes of ... een kop cherrytomaatjes, gehalveerd Bereiding Kook in een grote pan met gezouten water de sperziebonen 5 minuten. Giet de bonen af en koel ze in koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Doe de bonen in een grote kom. Roer er het limoensap of de azijn, de olijfolie, 1/4 kop ui, de in stukjes gesneden ingemaakte jalapeno's, zeezout, oregano en koriander door. Laat de smaken een half uur intrekken. Verdeel de sperziebonensalade over 4 borden. Garneer de salade met de rode ui en de kaas. Schik de schijfjes avocado en de tomaatpartjes naast de salade. Cotija is een zoute Mexicaanse kaas die het meest op feta lijkt. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |