R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Mexico 6 grote rode uien 1 el suiker 1 tl oregano 3/4 tl gemalen koriander 3/4 tl gemalen komijn 1/4 tl gemalen allspice 1/4 tl gemalen kaneel 1/2 kop rode wijnazijn 1/3 kop sinaasappelsap 1 1/2 el bloem 7 koppen kippenbouillon zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Snijd de uien in dunne ringen en halveer die. Verhit op laag vuur de olijfolie in een grote pan, voeg de uiringen toe en bak ze een half uur onder regelmatig omscheppen. Strooi de suiker, oregano, koriander, komijn, allspice en kaneel over de uiringen. Ga 20 minuten door met bakken en voeg dan de azijn en het sinaasappelsap toe. Voeg 5 minuten later de bloem toe en roer tot die helemaal opgenomen is. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Laat de soep vervolgens 20 minuten op lage temperatguur pruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper. De soep kan geserveerd worden. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |