R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
MEXICAANS MAISBROOD -
| Mexico 2 koppen polenta (maismeel) 1 kop karnemelk 1/2 kop olie 1 kop cheddar, in stukjes 2 eieren, losgeklopt 2 à 3 kleine (jalapeno)pepers, fijngehakt 1/2 tl bakpoeder 1/2 tl zout 1/2 tl knoflook 2 tl suiker 1 kop zoete maiskorrels Bereiding Meng in een kom de olie met de suiker, de geklopte eieren, de polenta, bakpoeder, knoflookpoeder en zout. Voeg er de karnemelk aan toe met de fijngehakte pepers, de maiskorrels en de cheddar. Meng alle ingrediënten goed. Doe het mengsel in een klein, rechthoekig en laag bakblik en zet het in de tot 175 C voorverwarmde oven. Als het brood mooi (goud)bruin gekleurd is, kun je het uit de oven halen. Mexicaans maisbrood heeft een heel eigen consistentie en een heel eigen bereidingswijze. Je hebt niet met een traditioneel deeg te maken dat gekneed moet worden en moet rijzen voor je het kunt bakken. Het "deeg" is meer een papje of dik beslag en de ingrediënten hoeven alleen maar gemengd te worden. Dat "papje" kun je direkt in een bakblik gieten en in de oven zetten. Het maisbrood rijst in de oven maar een klein beetje. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |