R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MEXICAANS MAISBROOD -
Mexico





2 koppen polenta (maismeel)
1 kop karnemelk
1/2 kop olie
1 kop cheddar, in stukjes
2 eieren, losgeklopt
2 à 3 kleine (jalapeno)pepers, fijngehakt
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl knoflook
2 tl suiker
1 kop zoete maiskorrels


Bereiding

Meng in een kom de olie met de suiker, de geklopte eieren, de polenta, bakpoeder, knoflookpoeder en zout.
Voeg er de karnemelk aan toe met de fijngehakte pepers, de maiskorrels en de cheddar.
Meng alle ingrediënten goed.
Doe het mengsel in een klein, rechthoekig en laag bakblik en zet het in de tot 175 C voorverwarmde oven.
Als het brood mooi (goud)bruin gekleurd is, kun je het uit de oven halen.


Info


Mexicaans maisbrood heeft een heel eigen consistentie en een heel eigen bereidingswijze.
Je hebt niet met een traditioneel deeg te maken dat gekneed moet worden en moet rijzen voor je het kunt bakken.
Het "deeg" is meer een papje of dik beslag en de ingrediënten hoeven alleen maar gemengd te worden. Dat "papje" kun je direkt in een bakblik gieten en in de oven zetten.
Het maisbrood rijst in de oven maar een klein beetje.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________